preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 351825
Ovaj mjesec: 1007
Ovaj tjedan: 124
Danas: 40
Kalendar
« Listopad 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

vijesti

"Galovićeva jesen" u Križevcima Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3.a i 3.b razreda naše škole u pratnji profesorica Jelene Miklečić i Suzane Knežević bili su 25. listopada 2019. na književnom susretu u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u sklopu Međunarodnog festivala književnosti „Galovićeva jesen“. Književni festival „Galovićeva jesen“ organizira se već 26 godina u čast književnika Frana Galovića. Ove godine imali smo priliku upoznati književni rad mađarske spisateljice Anne Terék i hrvatskog pisca Hrvoja Marka Peruzovića. Anna Terék pjesnikinja je i dramska spisateljica, a trenutačno radi kao školski psiholog u Budimpešti, piše novu dramu i radi na novoj zbirci pjesama te prevodi poeziju sa srpskog na mađarski jezik. Hrvoje Marko Peruzović diplomirani je slikar, ilustrator, grafičar, piše poeziju, aforizme i kratke eseje iz područja likovnosti. Književnici su nam predstavili svoje zbirke pjesama te ispričali što ih je potaknulo na to da počnu pisati i objavljivati svoja djela.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 4. 11. 2019. 18:22

Projektni dan Vijest ima dokument u privitku

Kao što smo već spomenuli, 25. listopada 2019. dan je posvećen drveću. Osim što su naši učenici i nastavnici podržali inicijativu „Zasadi drvo, ne budi panj” te zasadili drveće u okolišu škole, i nastavu su obilježile brojne aktivnosti posvećene prirodi i biljkama. Svi su se nastavnici potrudili istaknuti važnost drveća u životu čovjeka i povezati ga sa svojim nastavnim predmetom.

Tako su na satu Kemije i Biologije učenici 2.c i 4.c razreda radili suhu destilaciju drveta te prezentacije o biološkim karakteristikama biljaka koje su posadili. Učenici 2.c razreda i na Satu razrednika posvetili su se drveću pa su pisali priče i pjesme o odabranim biljkama.

Na satu Francuskoga jezika učenici 1.b i 1.c gledali su animirani film "L'arbre qui était trop fier" ("Drvo koje je bilo preponosno"). Na temelju radnje filma naučili su kako se na francuskom nazivaju vrste drveća poput stabla manga i smokve.

Na Engleskom jeziku u 1.b učenici su obradili pjesmu "Lemon tree" ("Fool’s garden"). Najprije su rješavali nastavni listić uz slušanje, a nakon slušanja i zapjevali. Na kraju su slikovno prikazali kako su doživjeli pjesmu i Lemon tree.

Na nastavi Engleskoga jezika učenici prvih razreda čitali su i tekst o dijelovima drveća i životu te o procesima koji se odvijaju u drvu, a treći su razredi gledali Oskarom nagrađen film nastao prema književnom djelu „The Man Who Planted Trees” Jean Gionoa te čitali ulomke i rješavali zadatke povezane s njima.

Na nastavi Njemačkoga jezika učenici su se upoznali s inicijativom mladoga Nijemca Felixa Finkbeinera "Plant for a planet" kojoj je cilj da djeca u svakoj državi svijeta zasade milijun stabala.

Na satu Hrvatskoga jezika učenici 2.b razreda istraživali su simboliku drveća (hrasta, masline, jabuke, lovora, jasena, mirte, vrbe), otkrivali koje se stablo u mitologiji povezuje sa Zeusom, Posejdonom, Apolonom, Hadom, Herom i Atenom te u kojim književnim djelima pronalazimo motiv šume i stabla. Nekolicina učenika nacrtala je stablo hrasta, masline, jabuke, mirte i lovora.

I učenici 1.b i 3.c razreda marljivo su se uključili u projektne aktivnosti na Hrvatskom jeziku. Prvi se razred posvetio jezicima, podrijetlu i zajedničkim obilježjima jezika te su učenici proučavali stablo indoeuropskih jezika, a kako bi lakše usvojili nastavne sadržaje, okušali su se i u likovnom prikazivanju stabla. Učenici 3.c razreda bavili su se temama dokazivanja pa su na satu raspravljali o tvrdnjama povezanima s projektnim danom.

Učenici 4. b razreda na satu Geografije pogledali su film "Nestajanje šuma" s naglaskom na dalekosežne posljedice istoga. S obzirom na to da film traje jedan sat, nisu imali vremena za još koju aktivnost povezanu s filmom i/ili temom.

Vrijedni su bili i naši matematičari. Posvetili su se proračunu sadnje drvoreda u jednoj križevačkoj ulici. Zadatke su povezali s gradivom koje obrađuju (u 1. razredu - algebarski izrazi i potencije, a u 3 razredu -  trigonometrija) te računali koliko se kilopmetara drvoreda sadi, koliki je razmak među stablima, koliki je ukupan broj stabala i koliko je kojih stabala zastupljeno. Računali su i cijenu i troškovnik kupovine sadnica, a izradili su i proračun visine stabala kroz godine.

Učenici 4.a računali su eksponencijalni rast biljaka i uništavanje šuma (koje je također eksponencijalno).

I školska se knjižničarka uključila u projektni dan i to postavljanjem mini-izložbe u izložbenoj vitrini ispred školske knjižnice. Na temu drveća i šuma izložene su knjige iz fonda školske knjižnice te lirske pjesme hrvatskih pjesnika T. Ujevića, V. Nazora, I. G. Kovačića, D. Tadijanovića i G. Viteza, kao i nekoliko mudrih i poticajnih misli i poslovica o drveću.

Nakraju još moramo istaknuti da su i učenici i nastavnici zadovoljni projektnim aktivnostima, a o tome koliko ih se dojmio projektni dan, najbolje svjedoče fotografije u prilogu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 31. 10. 2019. 07:48

"Zasadi drvo, ne budi panj" Vijest ima dokument u privitku

U petak, 25. listopada 2019., od 11 do 12:30 sati dvadeset i šest učenika, tri nastavnice i jedan nastavnik naše gimnazije priključili su se akciji „Zasadi drvo, ne budi panj“ u organizaciji građanske inicijative. Ideja je inicijative da svatko sadnjom drveća može pridonijeti poboljšanju životne sredine i borbi protiv klimatskih promjena. Uz stručnu pomoć gospođe Marije Vragović i donacije sadnica trgovačkog centra KTC i Šumarije Križevci zasađeno je 26 sadnica na prostoru oko škole. Učenici i nastavnici posadili su mušmulu, oskorušu, krušku, šljivu, jabuku, lipu, pet bukvi, četiri bora, osam tuja i tri smreke, a nakon napornoga rada morali su se i okrijepiti. Pecivo za volontere koji su sadili dovezla je koordinatorica akcije za Križevce gospođa Božena Hunjak – Švagelj, a donirale su ga križevačke pekarnice.

Za sadnju drveća prijavili se se učenici Petra Turković, Ena Ehrenberger, Ena Belani, Ena Lončarić, Lorena Lugomer, Lucija Premelč, Helena Šogorić, Mirta Bjeličić, Karla Šestan, Leona Ostojić, Ana Filipan, Ignac Ratković, Marko Zagorec, Mika Krmpotić, Klaudije Mažar, Rea Vrhovec, Sandro Celovec, Mateo Piskač, Mihael Žagar, Marko Udvari, Marko Butković, Karla Dijanuš, Lorena Kos, Luka Kukelj, Amalija Nemčić i Nikolina Feltrin.

U akciji su im pomagali nastavnici Jasminka Čavlović, Milan Đurić, Alenka Harča i Gordana Pintarić-Kovač.

Posebnu zahvala ovim putem upućujemo Srednjoj gospodarskoj školi za posuđeni alat, kao i nastavnicima Sabini H. Omerović, Jeleni Miklečić, Milanu Đuriću i Ani Hleb.

Članovi biološke grupe (Petra Turković, Hrvoje Jembrek, Jurica Borčić, Nino Jokić, Dorotea Mirić i Lucija Kovačić) ranije su toga dana prigodno uredili školu i tri panoa. Na sva vrata škole stavljeni su crteži drveća (koje je obojila većina članova kolektiva Gimnazije) i suhi listovi platana. Slike drveća izradile su Lucija Kovačić, Dorotea Mirić i Petra Turković, a pjesmu posvećenu drveću napisala je Elena Stella Buzina.

Kako je i na Sjednici nastavničkog vijeća održanoj 27. rujna 2019. dogovoreno, taj je dan (25. listopada 2019.) na prijedlog nastavnice Irene-Ines Orak proglašen projektnim danom. Nastava je organizirana tako da je na svakom satu ili barem na jednom dijelu sata različitim aktivnostima istaknuta povezanost nastavnih predmeta i drveća.

Gordana Pintarić-Kovač

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 30. 10. 2019. 17:28

Nagradni natječaj EUROSCOLA

Naša škola sudjelovala je na nagradnom natječaju EUROSCOLA koji je raspisao Europski parlament. Pod vodstvom mentorice Alenke Harča učenici Petra Turković, 2.c, Ena Belani, 3.c, Klaudije Mažar, 3.c, Ignac Ratković, 4.a, i Matija Kurpez, 4.b, snimili su kreativni video od jedne minute i odgovorili na zadano pitanje natječaja ("Što EU čini za mene i moju budućnost po pitanju okoliša?").

Najkreativniji video bio je nagrađen putovanjem u Strasbourg. Iako nisu izabrani, učenici poručuju da nestrpljivo čekaju novi projekt, a koliko su uspješni bili u ovome, pogledajte na poveznici https://youtu.be/Ns9bTmS04Gs.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 30. 10. 2019. 08:35

Obilježavanje Dana kruha Vijest ima dokument u privitku

U našoj je školi 18. listopada i ove godine već tradicionalno obilježen Dan kruha uz vodstvo profesora Jelkice Štironja, Alenke Harča, Ive Pejića i Slavena Iljkića. I učenici su svojim trudom doprinijeli svečanosti i bogatstvu ovoga dana. Gotovo su svi u školu donijeli razne slastice, slatke i slane delicije, od kojih su za neke zaslužni upravo sami naši učenici, kojima posebno zahvaljujemo i koje i ovom prilikom pohvaljujemo. No, ističemo i one koji su pjesmama i slikama sudjelovali u obilježavanju. Literarnim radovima, pjesmama o kruhu, istaknuli su se učenici Elena Stella Buzina, 2.c, Ignac Ratković, 4.a i Ana Filipan, 4.c, dok su svoju kreativnost crtanjem pokazali Barbara Ban, 4.b, Marko Zagorec, 4.c, Dominik Juršić, 4.c i Fabijan Prosenečki, 4.c. Na njihove su se radove svojim riječima zahvale nadovezali vjeroučitelji, a nakon blagoslova uslijedilo je zajedničko blagovanje donesenih proizvoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 27. 10. 2019. 09:02

Mamma Mia!

Polazak na predstavu Mamma Mia je u srijedu, 

16. 10. 2019. u 15.30h (nakon trećeg sata poslijepodnevnog turnusa).

Vidimo se na parkiralištu kod sportske dvorane (kraj Olimpa).

Povratak u Križevce je otprilike u 23.30h isto kod dvorane.

Irena Ines Orak, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 15. 10. 2019. 19:39

Obavijest o štrajku

Budući da su djelatnici Gimnazije u štrajku, 14. listopada 2019. nastava se neće održati.

dr.sc. Ivan Peklić

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Hanžić  datum: 14. 10. 2019. 08:56

Obavijest

Poštovani roditelji i dragi učenici,

za ponedjeljak, 14. listopada 2019., najavljen je štrajk u školama u našoj županiji. 
Za sve daljnje obavijesti pratite web stranicu škole.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
Ravnatelj:
dr.sc. Ivan Peklić
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 13. 10. 2019. 16:39

Nastava 11. listopada 2019.

U petak, 11. 10. 2019., nastava će se održati normalno prema rasporedu.

Pratite stranice škole za ostale informacije vezane uz štrajk.

                                                                 Ravnatelj:

                                                                 dr. sc. Ivan Peklić

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 10. 10. 2019. 18:25

Štrajk

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 10. 10. 2019. 09:17

Obilježili smo Europski dan promatranja ptica

U subotu, 5. listopada okupili smo se ujutro oko 7:15 sati u školi kako bismo po četvrti puta obilježili Europski dan promatranja ptica. Dvadesetak učenika opremljenih dalekozorima i vodičima za prepoznavanje ptica obišlo je prostor oko Gimnazije, Srednje gospodarske škole, te Ratarnu i Vidikovac.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 5. 10. 2019. 21:25

Prikupljamo hranu za napuštene životinje

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, u petak, 4. 10. 2019. članovi biološke grupe i 3.c razred organizirali su prikupljanje suhe hrane i konzervi za napuštene pse i mačke u azilu. Zbog velikog interesa, prikupljanje ćemo nastaviti i u srijedu, 9. 10. 2019. Svi koji žele, mogu donijeti suhu hranu ili konzerve te ih ostaviti u kutijama ispred učionice kemije i biologije.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 5. 10. 2019. 18:53

Održan prvi ovogodišnji Otvoreni sat biologije i kemije

U ponedjeljak 30. 9. u učionici biologije održan je prvi Otvoreni sat biologije i kemije u ovoj školskoj godini. Sat su vodili Dora Sokač i Klaudije Mažar. Ovomjesečni Otvoreni sat bio je posvećen drveću.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 3. 10. 2019. 13:54

Obilježili smo Dan srca

Ove godine Dan srca obilježili smo 30. rujna. Članovi biološke grupe Laura Vukelja, Julia Vanjhard Trušćek, Rea Vrhovec i Ena Belani mjerile su tlak nastavnicima i učenicima. Ove godine nitko nije imao visok tlak. Učenice Ena Lončarić, Lorena Lugomer, Lucija Premelč i Helena Šogorić ogulile su  i pripremile 10 kg mrkve koja je podijeljena učenicima kao zdrava grickalica.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 3. 10. 2019. 13:49

Početak nastave

Nastava za prve i treće razrede Gimnazije počinje u ponedjeljak 9. rujna u 8 sati, a za druge i četvrte razrede u 13.10.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 5. 9. 2019. 12:28

RASPORED POLAGANJA POPRAVNIH ISPITA U ŠK. GOD. 2018./2019.

 

NASTAVNI PREDMET:   FIZIKA

PISMENI  DIO  21. kolovoza 2019.  (srijeda) u  9,00 sati
USMENI DIO ISPITA 22. kolovoza 2019. (četvrtak) u  10,15 sati

NASTAVNI PREDMET:  MATEMATIKA

PISMENI  DIO  22. kolovoza 2019.  (četvrtak) u  8,30 sati  
USMENI DIO ISPITA  23. kolovoza 2019. (petak) u 9,30 sati

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 28. 7. 2019. 12:04

Dr. sc. Ivan Peklić novi je ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Dr. sc. Ivan Peklić

Dana 1. srpnja 2019. dužnost ravnatelja Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci  za narednih pet godina preuzeo je dr. sc. Ivan Peklić, dosadašnji nastavnik povijesti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 23. 7. 2019. 13:19

Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Na poveznici se nalazi popis drugih obrazovnih materijala koje učenici prvog razreda trebaju imati uz pripadajući udžbenik za svaki pojedini predmet.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 12. 7. 2019. 09:11

Svečana podjela svjedodžbi maturantima

Poštovani maturanti,

pozivamo vas, vaše roditelje i ostale članove obitelji na SVEČANU PODJELU SVJEDODŽBI O POLOŽENOJ DRŽAVNOJ MATURI  kojom završavate svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Svečanost će se održati u srijedu, 17. srpnja 2019. u 18 sati u kongresnoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci (nova zgrada u kompleksu bivše vojarne, u prizemlju desno).

Radujemo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 10. 7. 2019. 14:43

Udžbenici u školskoj godini 2019./2020.

U nastavku se nalaze popisi udžbenika u pdf formatu po razredima za školsku godinu 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 4. 7. 2019. 09:29

Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Temeljem članka 22. stavka 9.  Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12.  94/13. , 152/14.  7/17. i 68/18), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (Narodne novine, broj 49/15. i 47/17.) i točke XV. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. (Narodne novine, broj 53/2019.), Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci objavljuje

NATJEČAJ
za upis učenika u I. razred srednje škole za školsku godinu 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 14. 6. 2019. 12:49

Obavijest o realizaciji odmora učenika tijekom nastavne godine 2019./2020.

Nastavna godina 2019./2020. počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine, odnosno 22. svibnja 2020. godine za učenike završnih razreda srednje škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja svojom Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. predvidjelo je mogućnost četiri različita modela odmora učenika tijekom nastavne godine.

Temeljem pribavljenih mišljenja školskih ustanova osnivač naše škole, Koprivničko-križevačka županija, odabrala je način realizacije odmora učenika određen u članku 4. stavku 1. podstavku 1. navedene Odluke:

Zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.
Proljetni odmor učenika počinje 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 10. 6. 2019. 13:01

Program izborne informatike u 2. razredu opće gimnazije

U drugom razredu opće gimnazije na izbornoj nastavi informatike obrađuju se uglavnom istraživački i u grupnom radu teme:

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 6. 6. 2019. 18:51

Gimnazijalci na maturalcu uživali u ljepotama Mediterana

Učenici trećih razreda naše su gimnazije na svome maturalnom putovanju, od 13. do 20. lipnja 2019. godine, proputovali ukupno šest zemalja Europe, uz pratnju profesorica Jasminke Čavlović i Sanje Jelenak te profesora Darka Jembreka i Ivana Peklića.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 5. 6. 2019. 23:39

Predstavljanje naše gimnazije u Križevcima i okolici

Profesori naše gimnazije – Ivan Peklić, Sanela Đurkan Kompari i Alenka Harča – predstavljali su školu osmašima na području županije. Tako su 29. svibnja 2019. posjetili OŠ „Vladimir Nazor“, 4. lipnja OŠ „Grigor Vitez“ (Sv. Ivan Žabno) i OŠ „Ljudevit Modec“, a 5. lipnja Osnovnu školu Gradec i OŠ Sidonije Rubido-Erdödy (Gornja Rijeka).

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 5. 6. 2019. 23:12

I naši učenici članovi dramsko-scenske družini „Kolibrići“

Dramsko-scenska družina „Kolibrići“ djeluje u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ od rujna 2017. godine. Većina članova družine nekoliko godina sudjelovala je u pripremanju i izvođenju ljetnih kreativnih radionica za djecu i mlade na Dječjem odjelu Knjižnice, a neki od njih naši su učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 4. 6. 2019. 08:50

Naši učenici sudjelovali u „Općoj planinarskoj školi za mlade“

Planinarsko društvo „Kalnik Križevci“ organiziralo je „Opću planinarsku školu za mlade“. Ova je škola bila namijenjena učenicima srednjoškolcima pa se tako uključilo i 10-ak naših gimnazijalaca. Održavala se od 13. ožujka do 31. svibnja 2019. u prostorijama društva.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 3. 6. 2019. 14:37

Maturalna zabava

Naši su maturanti 31. svibnja 2019. u restoranu „Klara“ imali jednu od posljednjih prilika za zajedničko slavlje prije početka Državne mature, prije studiranja ili pak pronalaska posla – Maturalnu zabavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 31. 5. 2019. 23:21

„I ja odvajam!“ – kviz znanja iz ekologije

Dana 15. travnja 2019. održao se kviz znanja iz ekologije „I ja odvajam!“ u kojemu su priliku za sudjelovanje dobili učenici drugih razreda svih križevačkih srednjih škola, kada su se natjecali prvo na razini vlastitih škola, a zatim su se tri najbolja razreda već idući dan borila za titulu najboljega. Najviše znanja iz ekologije, odvajanja otpada i recikliranja pokazao je 2.c razred naše Gimnazije, koji je za nagradu dobio putovanje u Osijek i Kopački rit 29. travnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 30. 5. 2019. 23:31

Savjet mladih održao predstavljanje rezultata istraživanja o potrebama mladih

U okviru provedbe projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ Centar za mlade Križevci, partner u ovome projektu, proveo je tri radionice s mladima u srednjim školama. Prva od njih održana je 29. svibnja 2019. upravo u našoj gimnaziji. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković uz suradnju Marka Martinčevića, člana Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 29. 5. 2019. 23:01

Naši učenici sudjelovat će u emisiji „Ni DA ni Ne“

Videom pod nazivom “Vozni red lokalnih autobusa” sedamnaestero naših gimnazijalaca, pod vodstvom profesorice Alenke Harča i profesora Zorana Kovača, prijavilo se na natječaj za sudjelovanje u HRT-ovoj debatnoj emisiji “Ni DA ni NE”. Riječ je o emisiji u kojoj učenici diskutiraju o aktualnim temama u školi i društvu, a naša je škola izabrana između 10 najboljih prijavljenih škola, čime će naši učenici imati priliku predstaviti svoju školu i iznijeti promjene koje bi željeli u njoj vidjeti.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 28. 5. 2019. 09:41

Što su to radili asistenti u knjižnici utorkom?

Budući da u školskoj knjižnici uvijek ima puno posla, knjižničaru svaka pomoć dobro dođe. I tijekom ove školske godine nekoliko učenika pomagalo je u knjižnici u sklopu  izvannastavne aktivnosti Asistenti u knjižnici. Učenici su na taj način stekli nova znanja i vještine, ali i doprinijeli svakodnevnom radu knjižnice i njezinih korisnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 27. 5. 2019. 14:28

Učenici naših prvih razreda bili na izvanučioničkoj nastavi u Ljubljani

Dana 23. svibnja 2019. godine učenici prvih razreda naše Gimnazije bili su na izvanučioničkoj nastavi u Ljubljani. Sveukupno su išla 52 učenika s profesorima Ivanom Peklićem, Gordanom Pintarić-Kovač te Alenkom Harča.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 23. 5. 2019. 23:05

Oproštaj naših maturanata u školi i Dan maturanata na Trgu

Naši su maturanti 22. svibnja 2019. završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Prigodnim su se programom oprostili u Gimnaziji od svojih profesora i ostalih učenika te se predstavili na Trgu govorima i plesom, a kasnije su nastavili zabavu pod šatorom uz TS „Od srca do srca“.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 22. 5. 2019. 23:50

Učenici 4.c sudjelovali na predavanju o zbrinjavanju otpada

Dana 14. svibnja 2019. Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci, održala je predavanje učenicima 4.c razreda o zbrinjavanju otpada i načinu rada reciklažnoga dvorišta u Cubincu.Govorila je o svim novostima vezanim uz gospodarenje otpadom u našemu gradu, ali osvrnula se i na velik problem zbrinjavanja otpada kojeg ima sve više na globalnoj razini pa tako i u Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 14. 5. 2019. 23:58

Župan održao prijem za olimpijce naše Gimnazije

U prostorijama Županijske uprave 14. svibnja 2019. župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te suradnicima održao je prijem za učenike naše Gimnazije koji su na državnim natjecanjima iz matematike, fizike i informatike ostvarili iznimne rezultate: Luku Meštrovića (4.c), Marina Meštrovića (4.c) i Matea Kovačića (3.c). U pratnji učenicima bili su profesori mentori Bruno Marinković i Milan Đurić te v.d. ravnatelja Suzana Knežević.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 14. 5. 2019. 23:33

Članovi Kino-kazališnog kluba pogledali balet „Labuđe jezero“

Dana 14. svibnja 2019. godine članovi Kino-kazališnog kluba u Hrvatskom su narodnom kazalištu u Zagrebu pogledali jedno od najljepših i najdojmljivijih djela Petra Iljiča Čajkovskoga, svjetski najpopularniji bijeli balet „Labuđe jezero“. Oko devedeset učenika u pratnji svojih  profesora Irene Ines Orak, Sanje Jelenak, Gordane Pintarić Kovač, Sanele Štubelj, Sanele Đurkan i Tvrtka Milunovića uživalo je u virtuoznom plesu, dramatično-romantičnoj glazbi i zanimljivim likovima skoro tri sata.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 14. 5. 2019. 23:23

Učenici drugih razreda posjetili Italiju

Učenici drugih razreda naše su škole, u pratnji profesorica Alenke Harče i Jelene Miklečić te profesora Ivana Peklića, bili 11. i 12. svibnja 2019. na dvodnevnoj ekskurziji u Italiji. Posjetili smo gradove Veronu i  Sirmione te uživali u zabavnome parku Gardaland.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 12. 5. 2019. 23:38

Ekipa mladih Crvenog križa sudjelovala na državnom natjecanju

Ekipa mladih Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci sudjelovala je na 23. Državnom natjecanju mladih Crvenog križa u Našicama koje je održano od 10. do 12. svibnja 2019. godine. Našu školu predstavili su Tena Vurnek (2. a), Adela Balić i Marta Koprić (2. b), Laura Vukelja i Karla Harča (3. c), te Nikola Horvat (1. b) s osvojenim 7. mjestom. Čestitke svim sudionicima i njihovoj mentorici, profesorici Jelkici Štironja!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 12. 5. 2019. 23:03

Održane Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske

Treće po redu Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske održale su se na prostoru gimnazijskog igrališta i dvorane 10. svibnja 2019. u organizaciji Studentskog zbora Visokoga gospodarskog učilišta Križevci te pod pokroviteljstvom Studentskog centra Varaždin. Sudjelovali su studenti iz Veleučilišta u Bjelovaru, Geotehničkog fakulteta Varaždin, Učiteljskog fakulteta Čakovec, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Sveučilišta sjever te Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 10. 5. 2019. 23:49

Gimnazijalci u borbi protiv klimatskih promjena

Ponukani globalnim pokretom “Fridays for Future” učenici naše škole Ena Belani i Klaudije Mažar (2. c) u našem su gradu pokrenuli inicijativu za smanjivanje klimatskih promjena. Uz podršku Volonterskog centra “Link” 10. svibnja 2019. u dvorani Turističkog informativnog centra održana je tribina “Klimatske promjene i što možemo učiniti?”, a o klimatskim su promjenama govorili doc. dr. sc. Robert Pašičko i Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 10. 5. 2019. 23:20

Posjet Institutu „Ruđer Bošković“

Petero učenika naše gimnazije, Karla Šestan, Petra Turković i Julia Vanjhard Trušćek (1.c) te Filip Trbuha i Marko Zagorec (3.c), sudjelovalo je u interaktivnim radionicama koje su održane 10. svibnja 2019. na Institutu „Ruđer Bošković“ u sklopu programa „STEM. Rastem. Istražujem.“. Radionice su provedene u organizaciji Zaklade „Znanje na djelu“ i Instituta „Ruđer Bošković“, a učenici su sudjelovali uz pratnju profesorice Gordane Pintarić-Kovač.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 10. 5. 2019. 22:37

Prijem ravnatelja obrazovnih ustanova Križevaca i okolnih općina u Hrvatskome saboru

Ravnatelji obrazovnih ustanova Križevaca i okolnih općina Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Kalnik i Gornja Rijeka 8. svibnja 2019. sudjelovali su na radnome sastanku s predsjednicom saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesnom Bedeković. Sastanku u Hrvatskome saboru prisustvovala je i Suzana Knežević, v.d. ravnatelja. Taj je posjet organizirao Branko Hrg, križevački saborski zastupnik HDS-a. Ravnatelji su iskoristili dobivenu priliku te upoznali predsjednicu Odbora s problematikom odgoja i obrazovanja u našoj županiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 8. 5. 2019. 21:20

Mateo Kovačić (3.c) sudjelovao na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi

Mateo Kovačić (3.c) sudjelovao je na 10. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi koja se u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva održavala 18., 19. i 29. travnja 2019. na PMF-u u Zagrebu. Svrha je natjecanja izbor najboljih učenika za međunarodna natjecanja. Šestero najbolje plasiranih natjecatelja sudjeluje na Međunarodnoj, drugih šestero na Srednjoeuropskoj, a sljedećih četvero (dvojica mladića i dvije djevojke) na Mediteranskoj olimpijadi. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 30 učenika, a Mateo je zauzeo 20. mjesto.

Čestitke Mateu i mentoru, prof. Ratku Višku!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 30. 4. 2019. 14:10

Luka Meštrović predstavljat će Hrvatsku i na europskoj i na svjetskoj olimpijadi iz fizike!!!

Luka Meštrović, učenik 4. c razreda naše škole, postigao je vrhunski uspjeh na natjecanju iz fizike. Izabran je u dvije ekipe od pet najboljih učenika koji će Hrvatsku predstavljati na Europskoj fizičkoj olimpijadi u Rigi u Latviji od 31. svibnja do 4. lipnja, a potom i na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi od 7. do 15. srpnja u Tel Avivu u Izraelu. Čestitamo Luki i njegovom mentoru, profesoru Bruni Marinkoviću!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 27. 4. 2019. 09:18

Poziv na humanitarnu priredbu posvećenu borbi protiv gladi

Mladi pokreta fokolara iz Križevaca pozivaju vas na humanitarnu priredbu s ciljem iskorjenjivanja gladi u svijetu, koja će se održati u subotu 4. svibnja 2019. s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Prikupljena sredstva dobrovoljnih priloga bit će donirana udruzi „Marijini obroci“ koja pomaže djeci Trećeg svijeta bez osnovnih životnih uvjeta osiguravajući jedan kvalitetan obrok dnevno u školama te školovanje cijele godine. U programu sudjeluju Osnovna škola Ljudevita Modeca, Osnovna škola „Vladimir Nazor“, Glazbena škola Alberta Štrige, solisti te mladi pokreta fokolara „Djela Marijina“.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 26. 4. 2019. 10:33

Naši učenici sudjelovali na Festivalu matematike u Varaždinu

Učenici naše škole 25. travnja 2019. sudjelovali su na 5. Festivalu matematike, velikoj smotri matematičkog znanja, vještina, stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, održanom u Gospodarskoj školi Varaždin. Organizator smotre je Varaždinska županija sa Centrom izvrsnosti iz matematike, u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja/nastavnika matematike i učitelja razredne nastave Varaždinske županije.  U ekipnom dijelu ekipa „Veliko točeno“ zauzela je 3., a „Malo točeno“ 8. mjesto. Mentor učenicima je prof. Ratko Višak.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 25. 4. 2019. 23:39

Dan škole obilježili „Križevačkim vremeplovom u šest slika“

Dan Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci svečano je obilježen 16. travnja 2019. u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima predstavom „Križevački vremeplov u šest slika“.  Učenici su pod mentorstvom profesorica Sanje Jelenak, Martine Čengić Filipčić, Sanele Štubelj i Bernarde Lokner gledateljima približili kako je izgledao život u Križevcima u 19. stoljeću.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 16. 4. 2019. 23:46

Luka Meštrović osvojio treću nagradu na državnom natjecanju iz fizike

Državno natjecanje iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škola održano je od 10. do 13. travnja 2019. u OŠ Finida u Poreču, a na njemu je sudjelovao i učenik 4. c razreda naše škole Luka Meštrović. U konkurenciji od osamnaest učenika Luka je osvojio treću nagradu (peto mjesto) s ostvarenih 79 od mogućih 100 bodova. Lukin je mentor bio prof. Bruno Marinković, a na natjecanje ga je zbog spriječenosti mentora pratio prof. Ernest Jurišić. Čestitamo Luki i mentoru!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 14. 4. 2019. 09:09

Sjajan uspjeh trkača na Krosu sportskih novosti

Naši su gimnazijalci 13. travnja 2019. g. u Zagrebu sudjelovali na 36. Krosu Sportskih novosti. Djevojke i mladići prvih i drugih razreda ekipno su osvojili prvo, a djevojke i mladići trećih i četvrtih razreda treće mjesto. Osvojivši tako 80 bodova, najviše od svih srednjih škola u Hrvatskoj, pod vodstvom profesora Ante Tomasa, naša gimnazija je po osmi put obranila „zlatno mjesto“.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 13. 4. 2019. 23:03

Marin Meštrović pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu

Marin Meštrović, učenik 4. c razreda naše škole, pozvan je na 25. Hrvatsku informatičku olimpijadu, zahvaljujući osvojenom 6. mjestu na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi te 5. mjestu na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike. Marinov je mentor prof. informatike Milan Đurić. Čestitamo Marinu i mentoru na ovom vrhunskom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 12. 4. 2019. 11:56

Gimnazijalke izborile prolaz na državno natjecanje iz atletike

Dana 11. travnja 2019. održano je županijsko natjecanje iz atletike za djevojke i mladiće srednjih škola. Natjecanje je održano na gradskom stadionu u Križevcima. Nastupilo je pet muških i pet ženskih ekipa. Prvo mjesto i plasman na državno natjecanje, koje će se održati u Splitu od 20. do 21. svibnja 2019., osvojile su križevačke gimnazijalke i učenici gimnazije Fran Galović iz Koprivnice. Za pobjedničku ekipu nastupile su: Magdalena Drljačić, Veronika Drljačić, Lucija Kovačić, Marcela Gudić, Petra Turković, Leonarda Ljutić, Josipa Pečnik i Lucija Zimonji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 11. 4. 2019. 23:38

Dramska skupina izvedbom drame „DNK“ oduševila prepuni Hrvatski dom

Dramska skupina naše škole, pod vodstvom profesorice Sanele Štubelj, 11. je travnja 2019. u Hrvatskome domu u Križevcima odigrala dramu „DNK“ (u originalu „DNA“), koja se bavi vrlo aktualnim problemom vršnjačkog nasilja među tinejdžerima. Predstava je nastala prema književnom predlošku britanskog književnika Dennisa Kellyja.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 11. 4. 2019. 23:14

Gimnazijalci članovi HCK-a plasirali se na državno natjecanje

Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održano je 6. travnja 2019. u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca. Ukupno je sudjelovalo 48 učenika i učenica u kategoriji mladih srednjoškolaca sudjelovale su ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije „dr. Ivana Kranjčeva“ iz Đurđevca te naša škola, uz tri ekipe u kategoriji podmlatka. Naši gimnazijalci izborili su prolazak na državno natjecanje, a članovi ekipe su: Nikola Horvat (1. b), Tena Vurnek (2. a), Adela Balić i Marta Koprić (2. b), Karla Harča te Laura Vukelja (3. c). Njihova je mentorica profesorica Jelkica Štironja.

 

Našoj gimnazijskoj ekipi želimo još puno uspjeha na sljedećoj razini!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 6. 4. 2019. 23:30

Gimnazijski rendez-vous s francuskim studentima

Zahvaljujući suradnji s mr. Renatom Husinec, voditeljicom programa Erasmus+ na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, učenici francuskog jezika 2. su travnja 2019. u našoj školi ugostili tridesetak studenata i dvije profesorice iz Angersa, predivnog grada na rijeci Loire u Francuskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 2. 4. 2019. 23:55

Učenici 2. a kušanjem knjiga obilježili Međunarodni dan dječje knjige

Povodom Međunarodnoga dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja, na rođendan književnika H. C. Andersena, učenici 2. a razreda sudjelovali su na svečanom ručku u školskoj knjižnici. Njihova domaćica, knjižničarka Marina Vidović Krušić, pripremila im je pet ukusnih sljedova vrhunske literature. Tako su učenici kušali ljubavne, kriminalističke i fantastične romane, svjetske hitove i romane za mlade.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 2. 4. 2019. 23:02

Pojas glavu čuva – predavanje AMK-a u našoj školi

U sportskoj dvorani naše gimnazije 1. je travnja održano predavanje u sklopu edukativno-preventivnog programa „KLIK – navika odgovornog ponašanja“. Učenici trećih razreda, u pratnji profesora Ivana Peklića, Darka Jembreka te profesorica Sanele Štubelj i Jasminke Čavlović, slušali su predavanje namijenjeno mladim vozačima o posljedicama nepoštivanja zakona za volanom. Uz predavanje, imali su i priliku isprobati „simulator prevrtanja“, „simulator sudara“ te „pijane naočale“. Predavanje i demonstracija održano je u organizaciji AMK-a Križevci i gospodina Stjepana Peršina.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 1. 4. 2019. 23:13

Učenik 3.b Ignac Ratković sudjelovao na državnome LiDraNu

U razdoblju od 27. do 29. ožujka 2019. godine u Šibeniku održana je Državna smotra LiDraNo 2019. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na kojoj je sudjelovao i naš učenik Ignac Ratković.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 30. 3. 2019. 23:46

Odlični rezultati na državnom natjecanju iz matematike

Na 60. državnom natjecanju iz matematike, koje se održalo u Primoštenu od  28.  do 30. ožujka 2019. sudjelovala su trojica učenika naše gimnazije. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Mate Blažine Labin, a na natjecanju sudjelovala su 262 učenika (90 iz osnovnih, 96 iz srednjih škola – varijanta A i 76 iz srednje škole – varijanta B). Natjecanje se sastojalo od 5 zadataka za čije su rješavanje učenici imali 4 sata. Mateo Kovačić, 3.c zauzeo je nevjerojatno 6. mjesto i time osvojio 2. nagradu. Dominik Juršić, 3.c i Marin Meštrović, 4.c osvojili su 17. mjesto. Mentor učenicima je prof. Ratko Višak.

                                                                                Čestitke učenicima i mentoru!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 30. 3. 2019. 23:41

Otvoreni sat biologije posvećen noktima i kosi

Na nešto drugačijem Otvorenom satu biologije, održanom 29. ožujka 2019., učenici 3. c razreda predstavili su istraživanja provedena u sklopu nastave biologije s profesoricom Gordanom Pintarić-Kovač. Teme istraživanja bile su brzina i usporedba rasta noktiju na rukama i nogama, brzina rasta kose, prehrambene navike naših učenika, onihofagija (grickanje noktiju) te upotrebe dezodoransa kod mladića i djevojaka. Program su vodili Veronika Drljačić i Marko Zagorec (3. c), a nakon zanimljivih izlaganja uslijedio je kviz znanja.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 29. 3. 2019. 21:41

Druga terenska nastava u Zagrebu

U četvrtak 28. ožujka 2019. učenici naše škole bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Učenici prvog razreda posjetili su Arheološki muzej, a učenici drugog razreda Tehnički muzej i Botanički vrt. Učenici trećeg razreda posjetili su Šenoinu kuću i prošetali Zagrebom slijedeći Šenoine korake uz stručno vodstvo, dok su maturanti iskušali svoju percepciju u Muzeju iluzija. Vrhunac dana svakako je bilo odlazak u kazalište „Komedija“ na rock-operu „Jesus Christ Superstar“ samo pet dana nakon premijerne izvedbe. Organizatorice terenske nastave bile su v.d. ravnatelja Suzana Knežević, prof. i školska knjižničarka Marina Vidović Krušić.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 28. 3. 2019. 23:32

Čak 20 naših učenika ovaj tjedan na državnim natjecanjima

U tjednu od 24. do 30. ožujka održava se nekoliko državnih natjecanja i smotri na kojima svoje predstavnike ima naša škola. U Poreču se održavaju državna školska prvenstva u krosu i odbojci te državno natjecanje iz matematike, a u Šibeniku državna smotra LiDraNo. Na sportskim natjecanjima nastupa 16 učenica, na matematici tri te na Lidranu jedan učenik. Mentori učenicima su profesori Sanja Jelenak, Ratko Višak i Ante Tomas.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 28. 3. 2019. 09:22

Održan drugi krug proljetne „KviZorame“

U Klubu kulture u petak 22. ožujka 2019. održan je drugi kviz proljetnog ciklusa popularnog kviza „KviZorame“ na kojem redovito sudjeluju učenici naše škole. Ovoga se puta prijavilo 14 ekipa, a pobijedila je ekipa „Brc i prijatelji“ (Karlo Hadrović, David Jasek, Dorian Kešer, Mateo Piskač), na drugom mjestu ih prate „Tim Dankan“  (Dorian Jambrec, Tomislav Stručić, Florijan Šašek, Leon Sokač Huten ) dok je treće  mjesto zauzela ekipa „Dino et servi“ (Dino Horvat, Ana Filipan, Marko Zagorec, Dominik Juršić).  Pobjednici su osvojili lijepe nagrade.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 22. 3. 2019. 23:58

CISOK Koprivnica održao predstavljanje svojih usluga maturantima

Dana 22. ožujka 2019. CISOK (Centar za savjetovanje i informiranje o karijeri) Koprivničko-križevačke županije sa sjedištem u Koprivnici održao je predstavljanje svojih usluga našim maturantima. Ivana Šatrak, CISOK-ova stručna savjetnica i pedagoginja, pomogla je učenicima naših 4. razreda oko izbora njihovih budućih zanimanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 22. 3. 2019. 23:11

Obilježili smo Mjesec hrvatskoga jezika

U periodu od 21. veljače do 17. ožujka naša škola podržala je manifestaciju Mjesec hrvatskoga jezika koju je pokrenuo Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. U sva tri odjeljenja  drugoga razreda knjižničarka Marina Vidović Krušić održala je radionicu Hrvatski bez greške u trajanju dva školska sata, a za sve učenike škole organizirala je i zanimljivu nagradnu igru.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 22. 3. 2019. 12:32

Naši matematičari odlični na „Matematičkom klokanu“ 2019

 U Gradskoj vijećnici u Križevcima 21. ožujka 2019. održano je međunarodno matematičko natjecanje „Matematički klokan“. I ove godine gimnazijalci su sudjelovali u velikom broju, nagrađeno je čak 11 učenika za osvojeno mjesto u deset posto najboljih rezultata u Hrvatskoj. Organizator je natjecanja udruga „Klokani bez granica“, a u Križevcima natjecanje je proveo prof. Ratko Višak.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 21. 3. 2019. 23:47

Penjač i putopisac Matej Perkov oduševio naše gimnazijalce

Naša gimnazija 19. ožujka 2019. ugostila je Mateja Perkova, hrvatskog visokogorskog penjača, putopisca, predavača, novinara i motivacijskog govornika. U suradnji s profesoricom Jasminka Čavlović održao je putopisno predavanje „Želim dotaknuti nebo“ za učenike drugih i trećih razreda. Nešto kasnije istoga dana učenici trećih razreda prisustvovali su predavanju „Od mora od vrha – Mont Blanc 2018“ koje je Perkov održao u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 19. 3. 2019. 23:43

Obilježili smo Mjesec frankofonije

Tijekom ožujka tradicionalno se obilježava Mjesec frankofonije, a ove su godine učenici koji uče francuski jezik, na čelu s profesoricom Matejom Hanžić, organizirali zanimljiv i raznolik program tijekom cijelog ožujka. U suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci održane su pričaonice za najmlađe te projekcije crtanih i igranih filmova, a mr. Renata Husinec u našoj je školi održala predavanje o francuskoj kulturi pod nazivom Francuska zemlja kruha, sira i vina, šansone, parfema i dva konja. Što bismo trebali znati o Francuskoj?

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 19. 3. 2019. 11:50
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Tražilica

 


Raspored sati

smiley


Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju