preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 419755
Ovaj mjesec: 1428
Ovaj tjedan: 533
Danas: 38
Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

vijesti

Za VEZe BEZ nasilja!

 

Učenice i učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar osmislili su kratak film u kojem prikazuju nasilje u emocionalnim vezama mladih. Učenici su prethodno prošli edukacije vršnjačkih edukatora te su na taj način ostvarili nova znanja vezana uz nasilje u vezama, kao i nasilje općenito. Poseban naglasak stavio se na prava u vezama, kao i prikaze i primjere određenih vrsta zlostavljanja u istima. Tako su učenici, novostečenim znanjima, osmislili scenarij koji prikazuje jedan dan srednjoškolke koja trpi oblik emocionalnog ili psihičkog zlostavljanja i kontroliranja, te kako ono na nju utječe. Na kraju filma, daje se ohrabrujuća poruka za sve one koji se nalaze ili će se nalaziti u toksičnim vezama.

Projekt  Za VEZe BEZ nasilja! provodi Udruga ”HERA” Križevci u partnerstvu sa Gimnazijom Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar. Projekt je financijski podržan sredstvima  Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 8. 6. 2021. 20:18

Upis u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

Uvjete upisa u prvi razred, obavijest o dostavi upisnice te sličnosti i razlike u programima koje možete upisati pogledajte u priloženim dokumentima.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 8. 6. 2021. 20:08

Izborni predmeti

Poštovani učenici i roditelji,

učenici opće gimnazije u 2., 3. i 4.  razredu imaju obavezno dva sata izborne nastave tjedno. Kako bismo što kvalitetnije pripremili iduću školsku godinu molimo Vas da ispunite online upitnik o izbornoj nastavi.

Poveznice na upitnike: 2. razred, 3. razred4. razred.

Upitnik je dostupan do petka, 04.06.2021.

Učenici upitniku pristupaju sa svojim AAI@EduHr korisničkim računom.

Nakon prvog upitnika, u kojem su navedeni svi predmeti dozvoljeni od strane MZO-a, napravit ćemo i drugi upitnik u kojem će se izbor predmeta kreirati prema željama učenika iz prvog upitnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 30. 5. 2021. 11:36

Odličan rezultat naše učenice na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Zbog epidemiološke situacije državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 5. svibnja 2021. godine u matičnim školama učenika, a učenica naše škole Mihaela Šatvar postigla je odličan rezultat.

U jakoj konkurenciji od 34 učenika iz najboljih hrvatskih škola u kategoriji drugoga razreda Mihaela je peta po broju bodova i deseta u ukupnom poretku jer više učenika dijeli isto mjesto. Mihaela je ostvarila 88 bodova od mogućih 100.

Podsjećamo, Mihaeli je ovo drugo sudjelovanje na državnom natjecanju ove školske godine.

Na državnom Natjecanju iz latinskoga jezika osvojila je odlično drugo mjesto!

Čestitamo Mihaeli na zavidnim rezultatima i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu!

       Martina Jurišić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Đurić  datum: 24. 5. 2021. 14:58

ORGANIZACIJA NASTAVE

POŠTOVANE UČENICE I UČENICI TE RODITELJI OD IDUĆEG TJEDNA 10. SVIBNJA 2021. NASTAVA ĆE SE ODVIJATI U ŽIVO, DRUGI I ČETVRTI RAZREDI SU JUTARNJI TURNUS.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 6. 5. 2021. 10:23

Viceprvakinji iz latinskog jezika Mihaeli Šatvar uručene nagrade

Danas, na dan Državnog natjecanja iz hrvatskog jezika, naša učenica Mihaela je nagrađena za svoj trud i znanje

  :: opširnije :: 


objavio: Tvrtko Milunović  datum: 5. 5. 2021. 12:08

2. mjesto na Državnom natjecanju iz latinskog jezika Vijest ima dokument u privitku

Nakon održanog Županijskog natjecanja iz klasičnih jezika 22. 3. 2021., stigao je poziv na Državno natjecanje a potom nakon Državnog natjecanja i rangiranje najuspješnijih učenika u kategoriji općih, jezičnih, prirodoslovno-matematičkih gimnazija iz latinskog jezika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tvrtko Milunović  datum: 24. 4. 2021. 14:40

Odlični rezultati naših učenika na županijskim natjecanjima

Učenici naše Gimnazije i ove su školske godine, unatoč svim izazovima korona-vremena i online nastave, a pod vodstvom svojih mentora ostvarili izvrsne rezultate na županijskim natjecanjima iz brojnih predmeta, a najbolji su pozvani i na državna natjecanja.

Čestitke učenicima i mentorima! 😊 

Popis nagrađenih pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 22. 4. 2021. 17:47

Poziv na Državno natjecanje iz latinskog jezika

Dana 22. 3. 2021. u ponedjeljak održano je Županijsko natjecanje iz latinskog jezika, tradicionalno, u našoj školi, kao domaćinu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tvrtko Milunović  datum: 13. 4. 2021. 19:56

Odlični rezultati naših učenica na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

U srijedu, 10. ožujka 2021. godine, održano je županijsko Natjecanje iz hrvatskoga jezika. Zbog epidemiološke situacije Natjecanje je održano u matičnim školama. U kategoriji drugih razreda prva je učenica Mihaela Šatvar iz 2. c, a u kategoriji trećih razreda treća je Valnea Medač iz 3. b razreda. Čestitamo učenicama na uloženom trudu i pokazanom znanju!

Također, učenica Mihaela Šatvar pozvana je na državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika koje će se održati od 3. do 5. svibnja. Čestitamo Mihaeli i želimo joj puno uspjeha!

  Martina Jurišić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Milan Đurić  datum: 12. 4. 2021. 14:18

Natjecanje iz engleskog jezika

Školsko natjecanje iz engleskog jezika održano je u ponedjeljak, 15. veljače 2021.

Natjecalo se deset učenika, a čak pet ih je pozvano na županijsku razinu natjecanja:

Mateo Piskač, 4.c

Leona Ostojić, 4.c

Luca Ivan Horvat, 4.c

Gabriel Bogdan, 2.a

Nika Prelec, 2.b

Zahvaljujemo svim sudionicima školskog natjecanja na uloženom trudu i odvojenom vremenu, a čestitamo pozvanim učenicima na osvojenim bodovima koji su im omogućili plasman na županijsko Natjecanje iz engleskog jezika koje bi se trebalo održati krajem ožujka u Koprivnici ako to dopusti epidemiološka situacija. 

                                                                                        Irena Ines Orak, prof.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 3. 3. 2021. 21:49

Dvorana

Ove školske godine 2020/2021. u dvorani naše gimnazije smo obnovili kabinet profesora tjelesne i zdravstvene kulture. U kabinetu je pobrušen i prelakirana parket, postavljen novi ormar te obnovljen radni stol. U obnovi su sudjelovali učenici 4.c razreda. Učenici su pomagali u prenošenju stvari iz kabineta i u kabinete te su pobrusili i prelakirali radni stol. Uz kabinet smo obnovili i prostoriju u dvorani koja se koristila za spremište te od toga napravili vježbaonicu. Vjezbaonicu ćemo koristit za rad u projektu s biološkom grupom u radu s dijabetičarima, ponudit ćemo ju na najam klubovima za razne treninge, koristit će ju i profesori koji će se htjeti rekreairati te učenici na nastavi. U vježbaonicu je  uloženo puno truda i rada oko organizacije stvari koje su bile u njoj te su obnovljeni zidovi, promjenjena rasvjeta te dodani strujni štekeri. U organizaciji stvari sudjelovao je 4.c razred. Zahvaljujem se ravnatelju na dobroj volji i trudu da se u dvorani nešto novo napravi te se zahvaljujem učenicima na njihovom angažmanu. 

Magdalena Markešić

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 24. 2. 2021. 15:29

Državno natjecanje iz klasičnih jezika

Dana 5. 11. 2020. godine održano je državno natjecanje iz latinskog jezika u našoj školi, on-line u skladu s epidemiološkim mjerama. Naša natjecateljica Elena Stella Buzina iz sadašnjeg 3. c razreda osvojila je visoko 7. mjesto među konkurencijom općih, jezičnih i prirodoslovno-matematičkih gimnazija u 2. razredu. 

Čestitke na velikom znanju i iznimno velikom trudu našoj dragoj Eleni Stelli, zahvaljujemo joj na sudjelovanju i želimo svako dobro u idućim pothvatima.

 Tvrtko Milunović, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 18. 2. 2021. 05:57

Školsko natjecanje iz likovne umjetnosti - LIK 2021 Vijest ima dokument u privitku

Danas, 11. veljače 2021., je održano školsko natjecanje iz predmeta Likovna umjetnost LIK 2021 na temu portret i autoportret. Sudjelovalo je devet učenica, a povjerenstvo je odlučilo da će najbolja četiri rada učenica Lucije Kovačić, Eve Ratković, Sofije Krnjak i Marije Opsenice sudjelovati na sljedećoj županijskoj razini natjecanja. Zahvaljujemo svim sudionicama, a curama i njihovim izabranim radovima želimo puno sreće.

Slike za izložbu pogledajte u prilogu.

Tanja Valsted, prof

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 11. 2. 2021. 20:17

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

27. siječnja obilježava se kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta. Dan kada je 27. siječnja 1945. godine oslobođen najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj Ujedinjeni narodi su, donošenjem Rezolucije o danu sjećanja na Holokaust 2005. godine, proglasili danom sjećanja na sve žrtve Holokausta.

Učenici 2.b i 2.c razreda u sklopu nastave etike izradili su  prezentaciju na temu Zašto je Auschwitz najzloglasniji logor?
Istraživali su ovu temu iz više različitih izvora. Činjenice koje su sami izdvojili kao značajne objedinili su u zajedničku prezentaciju.

Sanela Starešec Bilić, prof.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 27. 1. 2021. 16:16

OBAVIJEST KANDIDATIMA PO OBJAVLJENOM NATJEČAJU Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Andrejana Rajić  datum: 21. 1. 2021. 12:35

Početak drugog polugodišta

Poštovani roditelji i učenici 18. siječnja 2020. počinjemo s nastavom prema uputamma Ministarstva znanosti i obrazovnja i i našeg osnivača Koprivničko-križevačke županije prema slijedećem rasporedu. Drugi i četverti razredi su u jutarnjem turnusu, a prvi i treći popodne slijedeća dva tjedna s time da četverti idu na nastavu uživu u školu dok ostali razredi imaju nastavu online.

                                                                                                 Ravnatelj

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 16. 1. 2021. 10:35

Novi fizikalni kabinet

Ulaz u novi fizikalni kabinet križevačke Gimnazije oslikala talentirana Lucija Kovačić, a ravnatelj Ivan Peklić joj se prigodno zahvalio.

Naša Gimnazija  dobila je novi fizikalni kabinet. Za opremu kabineta Grad Križevci je dao 50.000 kuna, Županija je osigurala 15.000 kuna za namještaj, dok je za parket i zidove Gimnazija iz svojih sredstava izdvojila 10.000 kuna.

Ulaz u novi fizikalni kabinet oslikala je talentirana sportašica i umjetnica Križevčanka Lucija Kovačić, koja je tako prikladno oslikala i poznate ličnosti iz znanosti. Pa se tako ovdje nalaze veliki Nikola Tesla, Thomas Edison, Alber Einistein i Marie Curie te Euklid, Pitagora i Sofija Kovalevskaya.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 16. 12. 2020. 10:48

NATJECANJA

DRŽAVNO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Dana 23.11.2020. godine održano je Državno natjecanje iz geografije.

Naš prošlogodišnji maturant, Lovro Bošnjak, osvojio je 7. mjesto u kategoriji 4. razreda. 

Čestitke Lovri i njegovoj mentorici Jasminki Čavlović.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 14. 12. 2020. 09:30

Državno natjecanje iz hrvatskog jezika

Državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika

Dana 27. listopada 2020. godine održano je državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika.

Naša (bivša) učenica Helena Horvat pokazala je izvrsno poznavanje hrvatskoga jezika.

Osvojila je 3. mjesto na državnom Natjecanju iz hrvatskoga jezika.

Čestitamo Heleni i njezinoj mentorici profesorici Sanji Jelenak.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 1. 12. 2020. 08:33

Sudjelovali smo u on-line radionici iz kemije

Sažeta snimka zaslona sa sudionicima radionice

U subotu 21. studenoga prijepodne na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu održana je popularna radionica iz kemije za srednjoškolce ‘Analizom pogodi koja je sol u vodi’. Radionicu iz ciklusa ‘Kemijsko-inženjerskih radionica HDKI-ja’ zajedno su izveli njezin autor doc. dr. sc. Tomislav Portada i njegov kolega dr. sc. Zlatko Brkljača.

U radionici je sudjelovalo trinaestero polaznika iz triju gradova: osmero učenika iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog sa svojom profesoricom kemije Gordanom Pintarić-Kovač, troje učenika iz zagrebačke XV. gimnazije, te jedan maturant iz riječke Gimnazije Andrije Mohorovičića.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 21. 11. 2020. 19:19

ODRŽANA EDUKACIJA VRŠNJAČKIH EDUKATORA/ICA U SKLOPU PROJEKTA „Za VEZe BEZ nasilja!“

U petak 06. studenog 2020.godine u prostoru udruge K.V.A.R.K. održana je jednodnevna edukacija vršnjačkih edukatora/ica u sklopu projekta Za VEZe BEZ nasilja!.

Na edukaciji je  sudjelovalo 13 učenika/ca naše škole. Iz 2.a razreda sudjelovali su: Gabriel Bogdan, Patrik Gomza i Luka Kavalin, iz 2.b razreda: Elena Aragović, Jana Posarić i Nikolina Škrlec, iz 2.c razreda: Lorna Habijanec i Nicole Jakopic, iz 3.b razreda: Nikola Horvat i Valnea Medač i iz 3.c razreda: Lara Jurković, Karla Šestan i Julia Vanjhard Trušćek. Nakon odrađene edukacije, učenici i učenice će unutar svojih razrednih odjela provesti radionice na satovima razrednika, te tako educirati i ostale učenike. Osim radionica, projektom je predviđena i zajednička aktivnost koju vršnjački edukatori/ice tek trebaju osmisliti, a može biti od izložbe fotografija, slika, izrade stripa, do izrade edukativne brošure, oslikavanja zidova, snimanja edukativnog filma ili spota, itd.

Projektom Za VEZe BEZ nasilja!  želi se doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. Također nastoji se unaprijediti suradnja organizacija civilnog društva i institucija u provođenju učinkovitih programa koji se bave prevencijom i sprječavanjem nasilja u partnerskim vezama mladih.

Više o samoj edukaciji pogledajte na stranicama udruge HERA.

Sanela Štubelj, prof. psihologije

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 15. 11. 2020. 20:29

Stigli rezultati ispita DELF

DELF scolaire (Diplôme d'Études en Langue Française) diploma je o poznavanju francuskog jezika koju strancima izdaje Ministarstvo obrazovanja Republike Francuske. Priznata je u cijelome svijetu i vrijedi doživotno. Ovogodišnji ispiti DELF održali su se 19. (pismeni dio) i 26. rujna (usmeni dio) u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici. S obzirom na to da su ispitni rokovi zbog nepovoljne epidemiološke situacije umjesto u ožujku održani u rujnu, ispitu je pristupio nešto manji broj kandidata nego prijašnjih godina. Bivša učenica naše škole Veronika Međan uspješno je položila sva četiri dijela ispita (usmeno i pismeno razumijevanje te usmeno i pismeno izražavanje) na razini A2, a za ispit ju je pripremala profesorica Mateja Hanžić. Félicitations!

Potvrda DELF-scolaire!

Mateja Hrebak

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 15. 11. 2020. 19:57

Pozitivan stav-nemoj skupit virus

Zahvaljujemo učenicima 1.b razreda: Jakovu Harči, Tii Povijač, Evi Ratković, Martinu Zrnu i Gabrielu Žagaru pod vodstvom profesorice Alenke Harča, na sudjelovanju na nagradnom natječaju za osnovne i srednje škole  u izradi infografike na temu "Koronavirus - Zaštiti sebe i druge " koje provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom zdravsta Republike Hrvatske, Ministarstvom znanosti i obrazovanja republike Hrvatske, hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Uredom pravobraniteljice za djecu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 9. 11. 2020. 15:36

OBAVIJEST Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi Obavijest o vremenu i mjestu otvaranja ponuda za prodaju nekretnine (stana). 

  :: opširnije :: 


objavio: Andrejana Rajić  datum: 3. 11. 2020. 10:00

JAVNI NATJEČAJ ZA PRODAJU NEKRETNINE-STANA

Na poveznici se nalazi tekst javnog natječaja za prodaju nekretnine-stana.   

 

Javni natječaj za prodaju nekretnine-stana

  :: opširnije :: 


objavio: Andrejana Rajić  datum: 16. 10. 2020. 09:26

Odvezli smo plastične čepove "Maslačcima"

Banner humanitarne akcije

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga kontinuirano sakuplja plastične čepove u humanitarne svrhe. Osim naših učenika i djelatnika vrlo su marljivi i naši umirovljenici i članovi Kluba dijabetičara s kojima odlično surađujemo. U našu školu popriličnu količinu prikupljenih čepova donosu i učenici i djelatnici Srednje gospodarske škole. Ovaj puta smo pun auto čepova odvezli našim dragim "Maslačcima".

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 5. 10. 2020. 21:37

NATJECANJA

Nakon održanog Županijskog natjecanja 5. ožujka, naša učenica 

Elena Stella Buzina iz 2. C (ovogodišnjeg 3. C) razreda, 
pozvana je i službeno na Državno natjecanje iz latinskog jezika. 
Čestitke našoj Eleni i želimo joj puno uspjeha!
Audaces fortuna iuvat!
  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 10. 9. 2020. 08:29

Upute za prvi radni dan i organizaciju nastave

 

U prilogu pročitajte upute za prvi radni dan te organizaciju nastave u našoj školi.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 4. 9. 2020. 12:53

OBAVIJEST KANDIDATIMA PO OBJAVLJENOM NATJEČAJU Vijest ima dokument u privitku

U privitku se  nalazi obavijest kandidatima/kinjama po objavljenom natječaju za radno mjesto spremač/ica.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 31. 8. 2020. 12:03

Upute HZJZ Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 propisano od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 26. 8. 2020. 11:35

Obavijest kandidatima za upis u prvi razred-Provjera predznanja stranih jezika

Provjera predznanja engleskoga i njemačkoga jezika namijenjena je kandidatima koji izabrani prvi strani jezik nisu učili najmanje 4 godine u osnovnoj školi.

Ako ste učili npr. njemački jezik u osnovnoj školi najmanje 4 godine i birate ga kao prvi jezik u gimnaziji, ne trebate pisati ispit predznanja.

Ako ste, primjerice, samo 3 godine učili strani jezik koji želite imati kao prvi jezik u gimnaziji, trebate pisati ispit iz predznanja da se vidi hoćete li moći pratiti nastavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 9. 7. 2020. 12:12

Katalog odobrenih drugih nastavnih materijala

 

U priloženim dokumentima je popis drugih obrazovnih materijala za učenike 1., 2. i 3. razreda koje trebaju imati uz pripadajući udžbenik.

Poveznice:

1. razred

2. razred

3. razred

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 9. 7. 2020. 11:40

Udžbenici u školskoj godini 2020./2021.

U nastavku se nalaze popisi udžbenika po razredima za školsku godinu 2020./2021.

Za učenike 1. i 4. razreda vrijede udžbenici koji su bili važeći i prošle školske godine.

Popise udžbenika možete preuzeti na poveznicama:

Opća gimnazija:

1. razred

4. razred 

Prirodoslovno matematička:

1. razred

4. razred 

Udžbenici iz stranih jezika (engleskog, njemačkog i francuskog) su radni udžbenici i kupuje se novi udžbenik i nova radna bilježnica. Nije preporučljivo imati stare, riješene, ispisane knjige preuzete od prošlih generacija učenika.

Za učenike 2. i 3. razreda vrijede novi udžbenici. Popis možete preuzeti na poveznicama:

Opća gimnazija:

2. razred

3. razred 

 

Prirodoslovno matematička:

2. razred

3. razred 

 

Udžbenici iz njemačkog jezika Schritte international su s radnom bilježnicom u istom svesku.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 1. 7. 2020. 09:04

OBAVIJEST UČENICIMA

 

GIMNAZIJA IVANA ZAKMARDIJA DIJANKOVEČKOGA KRIŽEVCI

Milislava Demerca 8,   Križevci

KLASA:602-02/20-01/59

URBROJ:2137-54-01-20-1

Križevci, 18.lipnja 2020.

 

PREDMET: Obavijest učenicima koji upisuju u I. razred i roditeljima/skrbnicima

o e-adresi  na koje mogu slati dokumentaciju

Poštovani,

obavještavamo Vas da je ove godine propisana mogućnost dostave prijavnica za upis, upisnica u školu  osobno ili elektroničkim putem.

Isto tako, prilikom dostavljanja dokumentacije elektroničkim putem učenik ili roditelj/skrbnik može se izjasniti i o izbornim predmetima (vjeronauk ili etika) te odabiru stranog jezika (njemački ili engleski).

Propisana dokumentacija (upisnica) može se fotografirati ili skenirati te poslati elektroničkim putem.

U vremenu od 27.7.2020. do 31.7.2020. godine skenirani ili fotografirani

           potpisani obrazac o upisu u I. razred – upisnica (ispisana iz e-upisa)

        dostavlja se elektroničkim putem na slijedeću  e-mail adresu:

ured@gimnazija-izdijankoveckoga-kc.skole.hr

 

Što se tiče originala dokumentacije učenika koja se predaje u srednju školu (upisnice) učenik ili roditelj/skrbnik može donijeti do kraja rujna 2020.godine.

Razrednik u I. razredu srednje škole odmah na početku rujna organizirati će i dogovoriti način i rok za dostavu originala.

 

S poštovanjem.

RAVNATELJ:

dr. sc. Ivan Peklić v.r.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 19. 6. 2020. 10:42

NATJEČAJ ZA UPIS U PRVI RAZRED SREDNJE ŠKOLE ŠKOLSKE GODINE 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

NATJEČAJ

za upis učenika u prvi razred srednje škole

u školskoj godini 2020./2021.

 

Pdf dokument preuzmite ovdje

Sličnosti i razlike u programu opće i prirodoslovno-matematičke gimnazije pogledajte u priloženom dokumentu.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 19. 6. 2020. 10:16

Izborni predmeti-drugi krug

Poštovani učenici i roditelji,

učenici opće gimnazije u 2., 3. i 4. razredu imaju obavezno 2 sata izborne nastave tjedno. Sudjelovali ste u prvom krugu izbora u kojem su se izdvojila četiri predmeta koja su dobila najviše vaših glasova.  Molimo vas da ovaj put naznačite koji je od izabranih predmeta vaš 1. izbor, 2. izbor i 3. izbor. Organizacija nastave izbornih predmeta ovisi o broju prijavljenih učenika.

Ukoliko bude manje od 10 zainteresiranih učenika, ne možemo organizirati nastavu. Ukoliko za pojedini predmet bude više od 20 zainteresiranih, dio učenika će biti stavljen u grupu 2. izabranog predmeta. 

Poveznice na ankete: 2.razred, 3.razred, 4.razred

Kako bismo što kvalitetnije pripremili iduću školsku godinu molimo Vas da ispunite upitnik o izbornoj nastavi.

Upitnik je otvoren do  nedjelje 14.6.2020. 23:30

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 2. 6. 2020. 09:45

Izborni predmeti

Poštovani učenici i roditelji,

učenici opće gimnazije u 2., 3. i 4.  razredu imaju obavezno dva sata izborne nastave tjedno. Kako bismo što kvalitetnije pripremili iduću školsku godinu molimo Vas da ispunite online upitnik o izbornoj nastavi.

Poveznice na upitnike: 2. razred, 3. razred, 4. razred.

Upitnik je dostupan do nedjelje, 17.05.2020.

Učenici upitniku pristupaju sa svojim AAI@EduHr korisničkim računom.

Nakon prvog upitnika, u kojem su navedeni svi predmeti dozvoljeni od strane MZO-a, napravit ćemo i drugi upitnik u kojem će se izbor predmeta kreirati prema željama učenika iz prvog upitnika.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 8. 5. 2020. 06:36

LiDraNo 2020. Vijest ima dokument u privitku

 

Županijsku smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva 2020. ugostila je naša Gimnazija 11. ožujka u Hrvatskom domu u Križevcima. Nakon uvodnog programa koji su izveli članovi Glazbene škole, sudionike su pozdravili predstavnici Županije i Grada, Ana Mušlek i Sandro Novosel, a LiDraNo je službeno otvorio dr. sc. Ivan Peklić, ravnatelj Gimnazije.

Izvedeni su pojedinačni i skupni nastupi osnovnih i srednjih škola u kategoriji dramsko-scenskog stvaralaštva, slušale se radijske emisije i radioigre te čitali literarni i novinarski radovi. Stručna su povjerenstva vrednovala radove i predložila učenike za državnu razinu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 17. 4. 2020. 09:42

Vrednovanje i ocjenjivanje tijekom nastave na daljinu Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalaze Upute za vrednovanje i ocjenjivanje tijekom 
nastave na daljinu za učitelje, nastavnike i profesore, ali dijelom i 
za roditelje/staratelje i učenike te dodatni materijali vezani uz 
provedbu postupka vrednovanja i ocjenjivanja tijekom održavanja 
nastave na daljinu.
Isto je dostupno i na mrežnoj stranici Škole za 
život<https://skolazazivot.hr/upute-za-vrednovanje-i-ocjenjivanje-tijekom-nastave-na-daljinu/>

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 17. 4. 2020. 09:35

Odluka o poništenju natječaja Vijest ima dokument u privitku

U  privitku se nalazi odluka o poništenju natječaja za radna mjsta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Andrejana Rajić  datum: 30. 3. 2020. 10:21

Obavijest za sve roditelje i ostale stranke

U uvjetima proglašene epidemije na području RH i prema preporukama Stožera civilne zaštite RH, a u cilju prevencije širenja virusa COVID-19, ograničava se rad sa strankama.

Molim sve roditelje i druge stranke da  od ponedjeljka 23. ožujka 2020. godine svoje upite šalju  u tajništvo mailom na ured@gimnazija-izdijankoveckoga-kc.skole.hr,   a u slučaju hitnosti možete nas kontaktirati na broj: 098 382 802.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 22. 3. 2020. 12:17

Nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani učenici i roditelji sutra 18. ožujka 2020. počinje nastava na daljinu prema priloženom rasporedu. Svi predmeti neće biti izvođeni u realnom vremenu zbog tehničkih nemogućnosti. Učenici su dužni odgovoriti na postavljene zadatke u roku 24 sata u protivnom se smatra da nisu pohađali nastavu te će im biti upisani neopravdani sati. Samo lječnička ispričnica opravdava neaktivnost učenika.

Eventualne daljne promjene i nadopune biti će objavljene na stranicama škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 17. 3. 2020. 10:16

Gradsko natjecanje iz prve pomoći Vijest ima dokument u privitku

U subotu, 7. ožujka, održano je Gradsko natjecanje mladih iz prve pomoći u OŠ Kalnik. Cilj je natjecanja motivirati mlade da humanitarno djeluju u zajednici. Uče kako spasiti život, ublažiti patnju te stječu znanje o pokretu Crvenog križa. Na natjecanju su učenici bili podijeljeni u dvije skupine - podmladak i mladi. Naša se škola natjecala protiv SŠ Ivan Seljanec i Srednje gospodarske škole te uvjerljivo osvojila prvo mjesto

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 12. 3. 2020. 15:23

COVID-19 Vijest ima dokument u privitku

U privitku su dodatne upute Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo za pojedince, kolektive i poslodavce o prilagodbi svakodnevnoga života u Hrvatskoj s ciljem sprečavanja širenja COVID-19.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 12. 3. 2020. 10:47

Međužupanijsko natjecanje iz logike

U petak, 6. ožujka, održano je međužupanijsko natjecanje iz logike u Varaždinu. Na natjecanju su sudjelovali učenici iz Đurđevca, Čakovca, Varaždina i Križevaca, a našu je školu predstavljao Kristijan Cvrtila, učenik prirodoslovno-matematičkog smjera (3.c) pod vodstvom mentorice Alenke Harča. Kristijan je osvojio osmo mjesto (u konkurenciji od desetero natjecatelja). 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 10. 3. 2020. 09:34

Zaštita od bolesti uzrokovanih virusom

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 6. 3. 2020. 17:00

Pravilno pranje ruku

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 6. 3. 2020. 16:59

Županijsko natjecanje iz latinskog jezika

U četvrtak, 5. ožujka, održano je Županijsko natjecanje iz latinskog jezika u našoj školi, u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima već tradicionalno.

Od četiriju učenika natjecatelja u kategoriji općih, jezičnih i prirodoslovno-matematičkih gimnazija učenice naše škole, Elena Stella Buzina, 2.c, i Valnea Medač, 2.b, osvojile su prva dva mjesta s visokim brojem bodova i time opet dokazale da je naša škola najbolja u Koprivničko-križevačkoj županiji u poznavanju latinskog jezika.

Mentor je našim učenicama profesor Tvrtko Milunović, a učenicama iz Gimnazije Đurđevac profesorica Danijela Feliks.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 6. 3. 2020. 10:14

JAVNI NATJEČAJ ZA PRODAJU STANA Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 6. 3. 2020. 09:41

Najbolji na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika!

Učenice Adela Balić i Ena Belani koje nastavu njemačkog jezika pohađaju u našoj gimnaziji postigle su zavidne rezultate na županijskom natjecanju održanom 19. veljače 2020. u Sokolovcu.

U kategoriji II (3. raz. srednjih škola):

Adela Balić (učenica Glazbene škole Alberta Štrige) 1. mjesto

Ena Belani (učenica Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga) 3. mjesto

Uspjeh je utoliko veći znamo li da obje učenice u našoj školi pohađaju nastavu njemačkog jezika kao drugog stranog jezika, dok se u ovoj kategoriji natječu učenici svih srednjih škola, također i oni koji njemački uče kao prvi strani jezik.

Čestitamo Adeli, Eni i njihovoj mentorici Ireni Maček na postignutom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Hanžić  datum: 5. 3. 2020. 17:55

Naši učenici najbolji na Županijskom natjecanju iz engleskog jezika!

U utorak 3. ožujka 2020. u Koprivnici je održano natjecanje iz Engleskog jezika. Naši učenici su ostvarili zavidne rezultate.

U kategoriji 4A postigli su sljedeći uspjeh:

Dino Horvat 1. mjesto

Laura Vukelja 3. mjesto

Fabijan Prosenečki 4. mjesto

Sandra Sačarić 5. mjesto

 U kategoriji 2A ostvarili su sljedeće rezultate:

Julia Vanjhard Trušćek 1. mjesto

Lara Jurković 5. mjesto 

Karla Dijanuš 6. mjesto

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama Ireni Ines Orak i Tari Medaković Zdilar na postignutom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Hanžić  datum: 4. 3. 2020. 18:17

KOŠARKA – MLADIĆI (županijsko natjecanje) Vijest ima dokument u privitku

Županijsko natjecanje u košarci za mladiće održano je 17. 2.2020. Domaćin natjecanja bila je Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci u Križevcima, točnije u dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima.  Natjecanje je započelo u 10:45 sati s uvodnim pozdravom i govorom ravnatelja dr. sc. Ivana Peklića.  Natjecale su se ekipe Gimnazije „Fran Galović“ iz Koprivnice, ekipa Strukovne škole iz Đurđevca i ekipa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci iz Križevaca. Pobjedu i plasman na državno prvenstvo izborili su mladići Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Drugo mjesto pripalo je Gimnaziji „Fran Galović“ iz Koprivnice, a treće Strukovnoj školi iz Đurđevca.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 19. 2. 2020. 17:22

Kampanjom “Milijarda ustaje” Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga HERA u Križevcima Vijest ima dokument u privitku

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga HERA u Križevcima su 14.2.2020.godine održali akciju u okviru svjetske kampanje “Milijarda ustaje” kojom se javnost upoznaje s mehanizmima zaštite žrtava nasilja te poziva na nultu stopu tolerancije na nasilje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 19. 2. 2020. 17:13

Centar izvrsnosti

Poštovani roditelji i učenici sutra u subotu 15. veljače 2020. u 9 sati počinje s radom Centar izvrsnosti Koprivničko-križevečke županije za učenike osnovnih škola. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 14. 2. 2020. 17:41

Udruga HERA održala predavanje o trgovanju ljudima u 3. razredima Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 27. siječnja, i u utorak, 28. siječnja, razredni odjeli 3.b i 3.c razreda na satima razrednika slušali su predavanje o trgovanju ljudima. Radionice je vodila Marina Švagelj Jažić, dipl. kriminalistkinja i predsjednica križevačke Udruge HERA.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 4. 2. 2020. 15:52

Božićna priredba 2019. Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak je, 23. prosinca 2019., posljednjeg dana nastave u prvom polugodištu, u holu naše škole održana božićna priredba. Već je nekako postala tradicija da zadnji dan nastave ispratimo priredbom kako bismo dobro raspoloženi započeli zimske praznike.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 20. 1. 2020. 20:33

Predstava za male i podjela poklona djeci djelatnika gimnazije Vijest ima dokument u privitku

 

U srijedu, 18. prosinca 2019., dramska skupina naše škole pod vodstvom profesorice Sanele Štubelj u popodnevnim je satima izvela predstavu „Pepeljuga“ za djecu djelatnika gimnazije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 20. 1. 2020. 19:49

Kazališna predstava "Gospoda Glembajevi" Vijest ima dokument u privitku

Dana 11. prosinca 2019. godine učenici četvrtih razreda u pratnji profesorica Sanje Jelenak, Irene Ines Orak, Sanele Đurkan i Alenke Harča išli su u Zagreb na kazališnu predstavu Gospoda Glambajevi Miroslava Krleže.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 7. 1. 2020. 08:06

OBAVIJEST KANDIDATIMA PO OBJAVLJENOM NATJEČAJU Vijest ima dokument u privitku

U privitku se nalazi obavijest kandidatima po objavljenom natječaju 17.listopada 2019.godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 19. 12. 2019. 10:49

Prikupljamo dekice za napuštene pse

U utorak, 10. prosinca 2019. godine odvezli smo prikupljene dekice, ručnike i plahte za napuštene pse u azil „Ottova kućica“ u Peterancu. Kako se radi o materijalu koji je potreban u ove zimske dane, akciju smo produžili. Prikupljeno ćemo dostaviti azilu početkom sljedećeg tjedna.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 10. 12. 2019. 17:27

Dramska skupina nastupila na otvorenju Adventa u Križevcima Vijest ima dokument u privitku

U petak, 6. prosinca, dramska skupina naše škole pod vodstvom profesorice Sanele Štubelj nastupila je na otvorenju Adventa u Križevcima na glavnom gradskom trgu.

Glumci i glumice odigrali su kratki skeč o dolasku Svetog Nikole i Krampusa u pratnji vilenjaka. Najavili su i direktoricu Turističke zajednice grada Križevaca Olinku Gjigaš i gradonačelnika grada Križevaca Marija Rajna, koji su službeno, paljenjem lampica, otvorili Advent u Križevcima. Nakon otvorenja Sveti Nikola i vilenjaci djeci su dijelili poklone, a Krampus šibe. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 9. 12. 2019. 12:34

Edukacija za volontere u Orahovici

Povodom Međunrodnog dana volonetera Gradsko društvo Crvenog križa Križevci organiziralo je od 6. do 8. prosinca 2019. godine dio članova Biološke grupe koji volontira u Klubu dijabetičara Križevci (Ena Belani, Ema Katana, Leona Ostojić, Dora Sokač, Rea Vrhovec)  i dio ekipe Prve pomoći Gimnazije (Adela Balić, Katarina Barešić, Nikola Horvat, Lorena Kadoić, Maja Rakamarić, Lucija Žganec) sudjelovali su na seminaru i treningu za volontere i djelatnike GDCK Križevci u Orahovici. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 8. 12. 2019. 18:08

Predavanje u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Vijest ima dokument u privitku

U četvrtak su, 5. prosinca, učenici 2.a razreda naše gimnazije posjetili Gradsku knjižnicu "Franjo Marković" Križevci te prisustvovali predavanju dr. sc. Tatjane Tkalčec. Predavanje o srednjovjekovnomu arheološkom nalazištu Osijek Vojakovački - Mihalj uklapa se u njihov školski program, a zasigurno im pruža i nove spoznaje u širenju vidika i obogaćivanju znanja.

Matej Bunta

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 8. 12. 2019. 10:58

Večer matematike

Ove godine, 10.12.2019. u utorak od 18:00 do 20:00 sati, i u našoj školi obilježit ćemo Večer matematike.

Pozivamo učenike, njihove roditelje i sve kolege da nam se pridruže i otkriju ljepotu i čari matematike.

Dođite i zabavite se u matematičkom escape roomu, zaigrajte potapanje brodova, matematički pictionary, allias, kviz, sudoku i druge zabavne igrice.

Večer matematike je skup interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu - zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina H Omerović  datum: 8. 12. 2019. 08:56

Snimanje emisije "Ni da ni ne" Vijest ima dokument u privitku

Nasi su učenici 23. studenoga sudjelovali na snimanju emisije "Ni da ni ne" na Školskom HRT-u u pratnji mentorice Alenke Harča i nastavnice Kristine Jurak. Za prijavu su ranije morali snimiti kratak film o svojoj školi i o nekom problemu u lokalnoj zajednici. U pripremi i montaži pomogao im je i bivši djelatnik Zoran Kovač kojem posebno zahvaljujemo. 
U emisiji se u obliku debate raspravlja o određenoj tvrdnji, a naši su učenici zastupali tezu kojom su se i izborili za sudjelovanje u emisiji ("Javni prijevoz morao bi zadovoljiti potrebe učenika"). O javnom su prijevozu mogli itekako argumentirano raspravljati s obzirom na to da ih njime u školu putuje 30%. 
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 30. 11. 2019. 11:24

Posjet Smotri Sveučilišta u Zagrebu Vijest ima dokument u privitku

            U petak, 22. studenoga, učenici i učenice 3. i 4. razreda u pratnji profesorica Irene Ines Orak, Sanje Jelenak, Jasminke Čavlović, Jelene Miklečić, Mateje Hanžić i Sanele Štubelj posjetili su Smotru Sveučilišta u Zagrebu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 24. 11. 2019. 20:25

Terenska nastava - Muzej za umjetnost i obrt, Interliber Vijest ima dokument u privitku

U petak su, 15. studenoga, neki učenici naše škole bili na terenskoj nastavi u Zagrebu. Zainteresirani su gimnazijalci napunili čak dva autobusa i u 13 sati krenuli. U glavnom su gradu posjetili Muzej za umjetnost i obrt i u pratnji stručnog vodstva pobliže upoznali njihov razvoj na našim prostorima tijekom povijesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 24. 11. 2019. 18:12

Plastičnim čepovima do skupih lijekova

U četvrtak, 21. studenog 2019. dostavili smo plastične čepove Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Prikupili smo oko 60 kg plastičnih čepova i nastavljamo prikupljanje i dalje kako bi pripomogli u nabavci skupih lijekova. 

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 21. 11. 2019. 17:30

Dan sjećanja Vijest ima dokument u privitku

Ponedjeljak smo, 18. studenoga, obilježili sjećanjem na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Učenici su nas najprije u holu škole prigodnim programom podsjetili na ono što se u Vukovaru i Škabrnji dogodilo tih crnih dana prije 28 godina, a zatim su zajedno s profesorima odali počast žrtvama zapalivši svijeće i lampaše u znak sjećanja. Ističu da je veoma važno prisjetiti se tih dana i ukazati na zlo koje se dogodilo kako se više nikada ne bi ponovilo.

Matej Bunta

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 19. 11. 2019. 18:09

"Koliko je stara Zemlja?" Vijest ima dokument u privitku

U Križevcima je u srijedu, 13. studenoga, održana tradicionalna manifestacija Dana otvorenih vrata Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije. Tim je povodom u našoj gimnaziji održano javno predavanje prof. dr. sc. Ladislava Palinkaša. Član suradnik HAZU-a gimnazijalcima je pripremio zanimljivu temu o starosti Zemlje ("Koliko je stara Zemlja?").
Prikaz bogate edukativne djelatnosti i baštine Akademije nastavljen je u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" Križevci predavanjem povjesničarke Ane Škriljevečki i  produkcijom dokumentarnoga filma "Od preporoditelja do narodnih neprijatelja" (koja je ostvarena u suradnji s Krešimirom Stančićem). 
Prisutnima se prigodnim riječima obratio dr. sc. Ivan Peklić, upravitelj Zavoda HAZU-a u Križevcima i ravnatelj naše gimnazije te akademik Franjo Tomić, voditelj križevačkog Zavoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 16. 11. 2019. 17:51

Sudjelovali smo na tribini povodom Svjetskog dana šećerne bolesti

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Križevci i Kluba dijabetičara Križevci povodom Svjetskog dana šećerne bolesti u utorak, 12.11.2019. u prostoru Turističke zajednice Grada Križevaca održana je tribina o šećernoj bolesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 12. 11. 2019. 21:17

"Galovićeva jesen" u Križevcima Vijest ima dokument u privitku

Učenici 3.a i 3.b razreda naše škole u pratnji profesorica Jelene Miklečić i Suzane Knežević bili su 25. listopada 2019. na književnom susretu u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u sklopu Međunarodnog festivala književnosti „Galovićeva jesen“. Književni festival „Galovićeva jesen“ organizira se već 26 godina u čast književnika Frana Galovića. Ove godine imali smo priliku upoznati književni rad mađarske spisateljice Anne Terék i hrvatskog pisca Hrvoja Marka Peruzovića. Anna Terék pjesnikinja je i dramska spisateljica, a trenutačno radi kao školski psiholog u Budimpešti, piše novu dramu i radi na novoj zbirci pjesama te prevodi poeziju sa srpskog na mađarski jezik. Hrvoje Marko Peruzović diplomirani je slikar, ilustrator, grafičar, piše poeziju, aforizme i kratke eseje iz područja likovnosti. Književnici su nam predstavili svoje zbirke pjesama te ispričali što ih je potaknulo na to da počnu pisati i objavljivati svoja djela.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 4. 11. 2019. 18:22

Projektni dan Vijest ima dokument u privitku

Kao što smo već spomenuli, 25. listopada 2019. dan je posvećen drveću. Osim što su naši učenici i nastavnici podržali inicijativu „Zasadi drvo, ne budi panj” te zasadili drveće u okolišu škole, i nastavu su obilježile brojne aktivnosti posvećene prirodi i biljkama. Svi su se nastavnici potrudili istaknuti važnost drveća u životu čovjeka i povezati ga sa svojim nastavnim predmetom.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 31. 10. 2019. 07:48

"Zasadi drvo, ne budi panj" Vijest ima dokument u privitku

U petak, 25. listopada 2019., od 11 do 12:30 sati dvadeset i šest učenika, tri nastavnice i jedan nastavnik naše gimnazije priključili su se akciji „Zasadi drvo, ne budi panj“ u organizaciji građanske inicijative. Ideja je inicijative da svatko sadnjom drveća može pridonijeti poboljšanju životne sredine i borbi protiv klimatskih promjena. Uz stručnu pomoć gospođe Marije Vragović i donacije sadnica trgovačkog centra KTC i Šumarije Križevci zasađeno je 26 sadnica na prostoru oko škole. Učenici i nastavnici posadili su mušmulu, oskorušu, krušku, šljivu, jabuku, lipu, pet bukvi, četiri bora, osam tuja i tri smreke, a nakon napornoga rada morali su se i okrijepiti. Pecivo za volontere koji su sadili dovezla je koordinatorica akcije za Križevce gospođa Božena Hunjak – Švagelj, a donirale su ga križevačke pekarnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 30. 10. 2019. 17:28

Nagradni natječaj EUROSCOLA

Naša škola sudjelovala je na nagradnom natječaju EUROSCOLA koji je raspisao Europski parlament. Pod vodstvom mentorice Alenke Harča učenici Petra Turković, 2.c, Ena Belani, 3.c, Klaudije Mažar, 3.c, Ignac Ratković, 4.a, i Matija Kurpez, 4.b, snimili su kreativni video od jedne minute i odgovorili na zadano pitanje natječaja ("Što EU čini za mene i moju budućnost po pitanju okoliša?").

Najkreativniji video bio je nagrađen putovanjem u Strasbourg. Iako nisu izabrani, učenici poručuju da nestrpljivo čekaju novi projekt, a koliko su uspješni bili u ovome, pogledajte na poveznici https://youtu.be/Ns9bTmS04Gs.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 30. 10. 2019. 08:35

Obilježavanje Dana kruha Vijest ima dokument u privitku

U našoj je školi 18. listopada i ove godine već tradicionalno obilježen Dan kruha uz vodstvo profesora Jelkice Štironja, Alenke Harča, Ive Pejića i Slavena Iljkića. I učenici su svojim trudom doprinijeli svečanosti i bogatstvu ovoga dana. Gotovo su svi u školu donijeli razne slastice, slatke i slane delicije, od kojih su za neke zaslužni upravo sami naši učenici, kojima posebno zahvaljujemo i koje i ovom prilikom pohvaljujemo. No, ističemo i one koji su pjesmama i slikama sudjelovali u obilježavanju. Literarnim radovima, pjesmama o kruhu, istaknuli su se učenici Elena Stella Buzina, 2.c, Ignac Ratković, 4.a i Ana Filipan, 4.c, dok su svoju kreativnost crtanjem pokazali Barbara Ban, 4.b, Marko Zagorec, 4.c, Dominik Juršić, 4.c i Fabijan Prosenečki, 4.c. Na njihove su se radove svojim riječima zahvale nadovezali vjeroučitelji, a nakon blagoslova uslijedilo je zajedničko blagovanje donesenih proizvoda.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 27. 10. 2019. 09:02

Pogledali smo mjuzikl ,,Mamma Mia!''

Mill Mountain Theatre poster
Dana 16. listopada 2019. godine članovi Kino-kazališnog kluba naše škole pogledali su u  Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija vjerojatno najzabavniji i svakako najpopularniji mjuzikl Mamma Mia.
Devedesetak učenika u pratnji svojih profesorica Irene Ines Orak, Sanje Jelenak, Sanele Štubelj, Alenke Harča i Jelene Miklečić uživalo je u smiješnoj radnji, plesnim točkama i glazbi uvijek popularne grupe Abba.
Ovaj hit mjuzikl pogledalo je do sad preko 50 milijuna ljudi u vise od 40 zemalja svijeta.
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 18. 10. 2019. 16:01

Obavijest o štrajku

Budući da su djelatnici Gimnazije u štrajku, 14. listopada 2019. nastava se neće održati.

dr.sc. Ivan Peklić

  :: opširnije :: 


objavio: Mateja Hanžić  datum: 14. 10. 2019. 08:56

Obavijest

Poštovani roditelji i dragi učenici,

za ponedjeljak, 14. listopada 2019., najavljen je štrajk u školama u našoj županiji. 
Za sve daljnje obavijesti pratite web stranicu škole.
Zahvaljujemo na razumijevanju.
 
Ravnatelj:
dr.sc. Ivan Peklić
  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 13. 10. 2019. 16:39

Nastava 11. listopada 2019.

U petak, 11. 10. 2019., nastava će se održati normalno prema rasporedu.

Pratite stranice škole za ostale informacije vezane uz štrajk.

                                                                 Ravnatelj:

                                                                 dr. sc. Ivan Peklić

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 10. 10. 2019. 18:25

Štrajk

  :: opširnije :: 


objavio: Ivan Peklić  datum: 10. 10. 2019. 09:17

Obilježili smo Europski dan promatranja ptica

U subotu, 5. listopada okupili smo se ujutro oko 7:15 sati u školi kako bismo po četvrti puta obilježili Europski dan promatranja ptica. Dvadesetak učenika opremljenih dalekozorima i vodičima za prepoznavanje ptica obišlo je prostor oko Gimnazije, Srednje gospodarske škole, te Ratarnu i Vidikovac.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 5. 10. 2019. 21:25

Prikupljamo hranu za napuštene životinje

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja, u petak, 4. 10. 2019. članovi biološke grupe i 3.c razred organizirali su prikupljanje suhe hrane i konzervi za napuštene pse i mačke u azilu. Zbog velikog interesa, prikupljanje ćemo nastaviti i u srijedu, 9. 10. 2019. Svi koji žele, mogu donijeti suhu hranu ili konzerve te ih ostaviti u kutijama ispred učionice kemije i biologije.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 5. 10. 2019. 18:53

Održan prvi ovogodišnji Otvoreni sat biologije i kemije

U ponedjeljak 30. 9. u učionici biologije održan je prvi Otvoreni sat biologije i kemije u ovoj školskoj godini. Sat su vodili Dora Sokač i Klaudije Mažar. Ovomjesečni Otvoreni sat bio je posvećen drveću.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 3. 10. 2019. 13:54

Obilježili smo Dan srca

Ove godine Dan srca obilježili smo 30. rujna. Članovi biološke grupe Laura Vukelja, Julia Vanjhard Trušćek, Rea Vrhovec i Ena Belani mjerile su tlak nastavnicima i učenicima. Ove godine nitko nije imao visok tlak. Učenice Ena Lončarić, Lorena Lugomer, Lucija Premelč i Helena Šogorić ogulile su  i pripremile 10 kg mrkve koja je podijeljena učenicima kao zdrava grickalica.

  :: opširnije :: 


objavio: Gordana Pintarić-Kovač  datum: 3. 10. 2019. 13:49

Početak nastave

Nastava za prve i treće razrede Gimnazije počinje u ponedjeljak 9. rujna u 8 sati, a za druge i četvrte razrede u 13.10.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 5. 9. 2019. 12:28

RASPORED POLAGANJA POPRAVNIH ISPITA U ŠK. GOD. 2018./2019.

 

NASTAVNI PREDMET:   FIZIKA

PISMENI  DIO  21. kolovoza 2019.  (srijeda) u  9,00 sati
USMENI DIO ISPITA 22. kolovoza 2019. (četvrtak) u  10,15 sati

NASTAVNI PREDMET:  MATEMATIKA

PISMENI  DIO  22. kolovoza 2019.  (četvrtak) u  8,30 sati  
USMENI DIO ISPITA  23. kolovoza 2019. (petak) u 9,30 sati

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 28. 7. 2019. 12:04

Dr. sc. Ivan Peklić novi je ravnatelj Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Dr. sc. Ivan Peklić

Dana 1. srpnja 2019. dužnost ravnatelja Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci  za narednih pet godina preuzeo je dr. sc. Ivan Peklić, dosadašnji nastavnik povijesti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 23. 7. 2019. 13:19

Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala Vijest ima dokument u privitku

Na poveznici se nalazi popis drugih obrazovnih materijala koje učenici prvog razreda trebaju imati uz pripadajući udžbenik za svaki pojedini predmet.

  :: opširnije :: 


objavio: Irena Ines Orak  datum: 12. 7. 2019. 09:11

Svečana podjela svjedodžbi maturantima

Poštovani maturanti,

pozivamo vas, vaše roditelje i ostale članove obitelji na SVEČANU PODJELU SVJEDODŽBI O POLOŽENOJ DRŽAVNOJ MATURI  kojom završavate svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Svečanost će se održati u srijedu, 17. srpnja 2019. u 18 sati u kongresnoj dvorani Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci (nova zgrada u kompleksu bivše vojarne, u prizemlju desno).

Radujemo se vašem dolasku!

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 10. 7. 2019. 14:43

Udžbenici u školskoj godini 2019./2020.

U nastavku se nalaze popisi udžbenika u pdf formatu po razredima za školsku godinu 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 4. 7. 2019. 09:29

Natječaj za upis učenika u I. razred srednje škole za školsku godinu 2019./2020. Vijest ima dokument u privitku

Temeljem članka 22. stavka 9.  Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08, 86/09., 92/10., 105/10., 90/11., 5/12., 16/12., 86/12.  94/13. , 152/14.  7/17. i 68/18), Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole (Narodne novine, broj 49/15. i 47/17.) i točke XV. Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2019./2020. (Narodne novine, broj 53/2019.), Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci objavljuje

NATJEČAJ
za upis učenika u I. razred srednje škole za školsku godinu 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 14. 6. 2019. 12:49

Obavijest o realizaciji odmora učenika tijekom nastavne godine 2019./2020.

Nastavna godina 2019./2020. počinje 9. rujna 2019. godine, a završava 17. lipnja 2020. godine, odnosno 22. svibnja 2020. godine za učenike završnih razreda srednje škole.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja svojom Odlukom o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. predvidjelo je mogućnost četiri različita modela odmora učenika tijekom nastavne godine.

Temeljem pribavljenih mišljenja školskih ustanova osnivač naše škole, Koprivničko-križevačka županija, odabrala je način realizacije odmora učenika određen u članku 4. stavku 1. podstavku 1. navedene Odluke:

Zimski odmor za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 10. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 13. siječnja 2020. godine.
Proljetni odmor učenika počinje 10. travnja 2020. i završava 17. travnja 2020., s tim da nastava počinje 20. travnja 2020. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 10. 6. 2019. 13:01

Program izborne informatike u 2. razredu opće gimnazije

U drugom razredu opće gimnazije na izbornoj nastavi informatike obrađuju se uglavnom istraživački i u grupnom radu teme:

  :: opširnije :: 


objavio: Zoran Kovač  datum: 6. 6. 2019. 18:51

Gimnazijalci na maturalcu uživali u ljepotama Mediterana

Učenici trećih razreda naše su gimnazije na svome maturalnom putovanju, od 13. do 20. lipnja 2019. godine, proputovali ukupno šest zemalja Europe, uz pratnju profesorica Jasminke Čavlović i Sanje Jelenak te profesora Darka Jembreka i Ivana Peklića.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 5. 6. 2019. 23:39

Predstavljanje naše gimnazije u Križevcima i okolici

Profesori naše gimnazije – Ivan Peklić, Sanela Đurkan Kompari i Alenka Harča – predstavljali su školu osmašima na području županije. Tako su 29. svibnja 2019. posjetili OŠ „Vladimir Nazor“, 4. lipnja OŠ „Grigor Vitez“ (Sv. Ivan Žabno) i OŠ „Ljudevit Modec“, a 5. lipnja Osnovnu školu Gradec i OŠ Sidonije Rubido-Erdödy (Gornja Rijeka).

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 5. 6. 2019. 23:12

I naši učenici članovi dramsko-scenske družini „Kolibrići“

Dramsko-scenska družina „Kolibrići“ djeluje u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ od rujna 2017. godine. Većina članova družine nekoliko godina sudjelovala je u pripremanju i izvođenju ljetnih kreativnih radionica za djecu i mlade na Dječjem odjelu Knjižnice, a neki od njih naši su učenici.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 4. 6. 2019. 08:50

Naši učenici sudjelovali u „Općoj planinarskoj školi za mlade“

Planinarsko društvo „Kalnik Križevci“ organiziralo je „Opću planinarsku školu za mlade“. Ova je škola bila namijenjena učenicima srednjoškolcima pa se tako uključilo i 10-ak naših gimnazijalaca. Održavala se od 13. ožujka do 31. svibnja 2019. u prostorijama društva.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 3. 6. 2019. 14:37

Maturalna zabava

Naši su maturanti 31. svibnja 2019. u restoranu „Klara“ imali jednu od posljednjih prilika za zajedničko slavlje prije početka Državne mature, prije studiranja ili pak pronalaska posla – Maturalnu zabavu.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 31. 5. 2019. 23:21

„I ja odvajam!“ – kviz znanja iz ekologije

Dana 15. travnja 2019. održao se kviz znanja iz ekologije „I ja odvajam!“ u kojemu su priliku za sudjelovanje dobili učenici drugih razreda svih križevačkih srednjih škola, kada su se natjecali prvo na razini vlastitih škola, a zatim su se tri najbolja razreda već idući dan borila za titulu najboljega. Najviše znanja iz ekologije, odvajanja otpada i recikliranja pokazao je 2.c razred naše Gimnazije, koji je za nagradu dobio putovanje u Osijek i Kopački rit 29. travnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 30. 5. 2019. 23:31

Savjet mladih održao predstavljanje rezultata istraživanja o potrebama mladih

U okviru provedbe projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ Centar za mlade Križevci, partner u ovome projektu, proveo je tri radionice s mladima u srednjim školama. Prva od njih održana je 29. svibnja 2019. upravo u našoj gimnaziji. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković uz suradnju Marka Martinčevića, člana Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 29. 5. 2019. 23:01

Naši učenici sudjelovat će u emisiji „Ni DA ni Ne“

Videom pod nazivom “Vozni red lokalnih autobusa” sedamnaestero naših gimnazijalaca, pod vodstvom profesorice Alenke Harča i profesora Zorana Kovača, prijavilo se na natječaj za sudjelovanje u HRT-ovoj debatnoj emisiji “Ni DA ni NE”. Riječ je o emisiji u kojoj učenici diskutiraju o aktualnim temama u školi i društvu, a naša je škola izabrana između 10 najboljih prijavljenih škola, čime će naši učenici imati priliku predstaviti svoju školu i iznijeti promjene koje bi željeli u njoj vidjeti.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 28. 5. 2019. 09:41

Što su to radili asistenti u knjižnici utorkom?

Budući da u školskoj knjižnici uvijek ima puno posla, knjižničaru svaka pomoć dobro dođe. I tijekom ove školske godine nekoliko učenika pomagalo je u knjižnici u sklopu  izvannastavne aktivnosti Asistenti u knjižnici. Učenici su na taj način stekli nova znanja i vještine, ali i doprinijeli svakodnevnom radu knjižnice i njezinih korisnika.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 27. 5. 2019. 14:28

Učenici naših prvih razreda bili na izvanučioničkoj nastavi u Ljubljani

Dana 23. svibnja 2019. godine učenici prvih razreda naše Gimnazije bili su na izvanučioničkoj nastavi u Ljubljani. Sveukupno su išla 52 učenika s profesorima Ivanom Peklićem, Gordanom Pintarić-Kovač te Alenkom Harča.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 23. 5. 2019. 23:05

Oproštaj naših maturanata u školi i Dan maturanata na Trgu

Naši su maturanti 22. svibnja 2019. završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Prigodnim su se programom oprostili u Gimnaziji od svojih profesora i ostalih učenika te se predstavili na Trgu govorima i plesom, a kasnije su nastavili zabavu pod šatorom uz TS „Od srca do srca“.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 22. 5. 2019. 23:50

Učenici 4.c sudjelovali na predavanju o zbrinjavanju otpada

Dana 14. svibnja 2019. Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci, održala je predavanje učenicima 4.c razreda o zbrinjavanju otpada i načinu rada reciklažnoga dvorišta u Cubincu.Govorila je o svim novostima vezanim uz gospodarenje otpadom u našemu gradu, ali osvrnula se i na velik problem zbrinjavanja otpada kojeg ima sve više na globalnoj razini pa tako i u Hrvatskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 14. 5. 2019. 23:58

Župan održao prijem za olimpijce naše Gimnazije

U prostorijama Županijske uprave 14. svibnja 2019. župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te suradnicima održao je prijem za učenike naše Gimnazije koji su na državnim natjecanjima iz matematike, fizike i informatike ostvarili iznimne rezultate: Luku Meštrovića (4.c), Marina Meštrovića (4.c) i Matea Kovačića (3.c). U pratnji učenicima bili su profesori mentori Bruno Marinković i Milan Đurić te v.d. ravnatelja Suzana Knežević.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 14. 5. 2019. 23:33

Članovi Kino-kazališnog kluba pogledali balet „Labuđe jezero“

Dana 14. svibnja 2019. godine članovi Kino-kazališnog kluba u Hrvatskom su narodnom kazalištu u Zagrebu pogledali jedno od najljepših i najdojmljivijih djela Petra Iljiča Čajkovskoga, svjetski najpopularniji bijeli balet „Labuđe jezero“. Oko devedeset učenika u pratnji svojih  profesora Irene Ines Orak, Sanje Jelenak, Gordane Pintarić Kovač, Sanele Štubelj, Sanele Đurkan i Tvrtka Milunovića uživalo je u virtuoznom plesu, dramatično-romantičnoj glazbi i zanimljivim likovima skoro tri sata.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 14. 5. 2019. 23:23

Učenici drugih razreda posjetili Italiju

Učenici drugih razreda naše su škole, u pratnji profesorica Alenke Harče i Jelene Miklečić te profesora Ivana Peklića, bili 11. i 12. svibnja 2019. na dvodnevnoj ekskurziji u Italiji. Posjetili smo gradove Veronu i  Sirmione te uživali u zabavnome parku Gardaland.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 12. 5. 2019. 23:38

Ekipa mladih Crvenog križa sudjelovala na državnom natjecanju

Ekipa mladih Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci sudjelovala je na 23. Državnom natjecanju mladih Crvenog križa u Našicama koje je održano od 10. do 12. svibnja 2019. godine. Našu školu predstavili su Tena Vurnek (2. a), Adela Balić i Marta Koprić (2. b), Laura Vukelja i Karla Harča (3. c), te Nikola Horvat (1. b) s osvojenim 7. mjestom. Čestitke svim sudionicima i njihovoj mentorici, profesorici Jelkici Štironja!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 12. 5. 2019. 23:03

Održane Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske

Treće po redu Sportske igre studenata sjeverozapadne Hrvatske održale su se na prostoru gimnazijskog igrališta i dvorane 10. svibnja 2019. u organizaciji Studentskog zbora Visokoga gospodarskog učilišta Križevci te pod pokroviteljstvom Studentskog centra Varaždin. Sudjelovali su studenti iz Veleučilišta u Bjelovaru, Geotehničkog fakulteta Varaždin, Učiteljskog fakulteta Čakovec, Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Sveučilišta sjever te Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 10. 5. 2019. 23:49

Gimnazijalci u borbi protiv klimatskih promjena

Ponukani globalnim pokretom “Fridays for Future” učenici naše škole Ena Belani i Klaudije Mažar (2. c) u našem su gradu pokrenuli inicijativu za smanjivanje klimatskih promjena. Uz podršku Volonterskog centra “Link” 10. svibnja 2019. u dvorani Turističkog informativnog centra održana je tribina “Klimatske promjene i što možemo učiniti?”, a o klimatskim su promjenama govorili doc. dr. sc. Robert Pašičko i Dijana Mijač Dretar, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u Komunalnom poduzeću Križevci.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 10. 5. 2019. 23:20

Posjet Institutu „Ruđer Bošković“

Petero učenika naše gimnazije, Karla Šestan, Petra Turković i Julia Vanjhard Trušćek (1.c) te Filip Trbuha i Marko Zagorec (3.c), sudjelovalo je u interaktivnim radionicama koje su održane 10. svibnja 2019. na Institutu „Ruđer Bošković“ u sklopu programa „STEM. Rastem. Istražujem.“. Radionice su provedene u organizaciji Zaklade „Znanje na djelu“ i Instituta „Ruđer Bošković“, a učenici su sudjelovali uz pratnju profesorice Gordane Pintarić-Kovač.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 10. 5. 2019. 22:37

Prijem ravnatelja obrazovnih ustanova Križevaca i okolnih općina u Hrvatskome saboru

Ravnatelji obrazovnih ustanova Križevaca i okolnih općina Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Kalnik i Gornja Rijeka 8. svibnja 2019. sudjelovali su na radnome sastanku s predsjednicom saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Vesnom Bedeković. Sastanku u Hrvatskome saboru prisustvovala je i Suzana Knežević, v.d. ravnatelja. Taj je posjet organizirao Branko Hrg, križevački saborski zastupnik HDS-a. Ravnatelji su iskoristili dobivenu priliku te upoznali predsjednicu Odbora s problematikom odgoja i obrazovanja u našoj županiji.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 8. 5. 2019. 21:20

Mateo Kovačić (3.c) sudjelovao na Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi

Mateo Kovačić (3.c) sudjelovao je na 10. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi koja se u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva održavala 18., 19. i 29. travnja 2019. na PMF-u u Zagrebu. Svrha je natjecanja izbor najboljih učenika za međunarodna natjecanja. Šestero najbolje plasiranih natjecatelja sudjeluje na Međunarodnoj, drugih šestero na Srednjoeuropskoj, a sljedećih četvero (dvojica mladića i dvije djevojke) na Mediteranskoj olimpijadi. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 30 učenika, a Mateo je zauzeo 20. mjesto.

Čestitke Mateu i mentoru, prof. Ratku Višku!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 30. 4. 2019. 14:10

Luka Meštrović predstavljat će Hrvatsku i na europskoj i na svjetskoj olimpijadi iz fizike!!!

Luka Meštrović, učenik 4. c razreda naše škole, postigao je vrhunski uspjeh na natjecanju iz fizike. Izabran je u dvije ekipe od pet najboljih učenika koji će Hrvatsku predstavljati na Europskoj fizičkoj olimpijadi u Rigi u Latviji od 31. svibnja do 4. lipnja, a potom i na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi od 7. do 15. srpnja u Tel Avivu u Izraelu. Čestitamo Luki i njegovom mentoru, profesoru Bruni Marinkoviću!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 27. 4. 2019. 09:18

Poziv na humanitarnu priredbu posvećenu borbi protiv gladi

Mladi pokreta fokolara iz Križevaca pozivaju vas na humanitarnu priredbu s ciljem iskorjenjivanja gladi u svijetu, koja će se održati u subotu 4. svibnja 2019. s početkom u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima. Prikupljena sredstva dobrovoljnih priloga bit će donirana udruzi „Marijini obroci“ koja pomaže djeci Trećeg svijeta bez osnovnih životnih uvjeta osiguravajući jedan kvalitetan obrok dnevno u školama te školovanje cijele godine. U programu sudjeluju Osnovna škola Ljudevita Modeca, Osnovna škola „Vladimir Nazor“, Glazbena škola Alberta Štrige, solisti te mladi pokreta fokolara „Djela Marijina“.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 26. 4. 2019. 10:33

Naši učenici sudjelovali na Festivalu matematike u Varaždinu

Učenici naše škole 25. travnja 2019. sudjelovali su na 5. Festivalu matematike, velikoj smotri matematičkog znanja, vještina, stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, održanom u Gospodarskoj školi Varaždin. Organizator smotre je Varaždinska županija sa Centrom izvrsnosti iz matematike, u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja/nastavnika matematike i učitelja razredne nastave Varaždinske županije.  U ekipnom dijelu ekipa „Veliko točeno“ zauzela je 3., a „Malo točeno“ 8. mjesto. Mentor učenicima je prof. Ratko Višak.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 25. 4. 2019. 23:39

Dan škole obilježili „Križevačkim vremeplovom u šest slika“

Dan Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci svečano je obilježen 16. travnja 2019. u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Križevcima predstavom „Križevački vremeplov u šest slika“.  Učenici su pod mentorstvom profesorica Sanje Jelenak, Martine Čengić Filipčić, Sanele Štubelj i Bernarde Lokner gledateljima približili kako je izgledao život u Križevcima u 19. stoljeću.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 16. 4. 2019. 23:46

Luka Meštrović osvojio treću nagradu na državnom natjecanju iz fizike

Državno natjecanje iz fizike za učenike osnovnih i srednjih škola održano je od 10. do 13. travnja 2019. u OŠ Finida u Poreču, a na njemu je sudjelovao i učenik 4. c razreda naše škole Luka Meštrović. U konkurenciji od osamnaest učenika Luka je osvojio treću nagradu (peto mjesto) s ostvarenih 79 od mogućih 100 bodova. Lukin je mentor bio prof. Bruno Marinković, a na natjecanje ga je zbog spriječenosti mentora pratio prof. Ernest Jurišić. Čestitamo Luki i mentoru!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 14. 4. 2019. 09:09

Sjajan uspjeh trkača na Krosu sportskih novosti

Naši su gimnazijalci 13. travnja 2019. g. u Zagrebu sudjelovali na 36. Krosu Sportskih novosti. Djevojke i mladići prvih i drugih razreda ekipno su osvojili prvo, a djevojke i mladići trećih i četvrtih razreda treće mjesto. Osvojivši tako 80 bodova, najviše od svih srednjih škola u Hrvatskoj, pod vodstvom profesora Ante Tomasa, naša gimnazija je po osmi put obranila „zlatno mjesto“.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 13. 4. 2019. 23:03

Marin Meštrović pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu

Marin Meštrović, učenik 4. c razreda naše škole, pozvan je na 25. Hrvatsku informatičku olimpijadu, zahvaljujući osvojenom 6. mjestu na državnom natjecanju iz informatike u kategoriji Algoritmi te 5. mjestu na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike. Marinov je mentor prof. informatike Milan Đurić. Čestitamo Marinu i mentoru na ovom vrhunskom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 12. 4. 2019. 11:56

Gimnazijalke izborile prolaz na državno natjecanje iz atletike

Dana 11. travnja 2019. održano je županijsko natjecanje iz atletike za djevojke i mladiće srednjih škola. Natjecanje je održano na gradskom stadionu u Križevcima. Nastupilo je pet muških i pet ženskih ekipa. Prvo mjesto i plasman na državno natjecanje, koje će se održati u Splitu od 20. do 21. svibnja 2019., osvojile su križevačke gimnazijalke i učenici gimnazije Fran Galović iz Koprivnice. Za pobjedničku ekipu nastupile su: Magdalena Drljačić, Veronika Drljačić, Lucija Kovačić, Marcela Gudić, Petra Turković, Leonarda Ljutić, Josipa Pečnik i Lucija Zimonji.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 11. 4. 2019. 23:38

Dramska skupina izvedbom drame „DNK“ oduševila prepuni Hrvatski dom

Dramska skupina naše škole, pod vodstvom profesorice Sanele Štubelj, 11. je travnja 2019. u Hrvatskome domu u Križevcima odigrala dramu „DNK“ (u originalu „DNA“), koja se bavi vrlo aktualnim problemom vršnjačkog nasilja među tinejdžerima. Predstava je nastala prema književnom predlošku britanskog književnika Dennisa Kellyja.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 11. 4. 2019. 23:14

Gimnazijalci članovi HCK-a plasirali se na državno natjecanje

Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa održano je 6. travnja 2019. u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca. Ukupno je sudjelovalo 48 učenika i učenica u kategoriji mladih srednjoškolaca sudjelovale su ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije „dr. Ivana Kranjčeva“ iz Đurđevca te naša škola, uz tri ekipe u kategoriji podmlatka. Naši gimnazijalci izborili su prolazak na državno natjecanje, a članovi ekipe su: Nikola Horvat (1. b), Tena Vurnek (2. a), Adela Balić i Marta Koprić (2. b), Karla Harča te Laura Vukelja (3. c). Njihova je mentorica profesorica Jelkica Štironja.

 

Našoj gimnazijskoj ekipi želimo još puno uspjeha na sljedećoj razini!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 6. 4. 2019. 23:30

Gimnazijski rendez-vous s francuskim studentima

Zahvaljujući suradnji s mr. Renatom Husinec, voditeljicom programa Erasmus+ na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, učenici francuskog jezika 2. su travnja 2019. u našoj školi ugostili tridesetak studenata i dvije profesorice iz Angersa, predivnog grada na rijeci Loire u Francuskoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 2. 4. 2019. 23:55

Učenici 2. a kušanjem knjiga obilježili Međunarodni dan dječje knjige

Povodom Međunarodnoga dana dječje knjige koji se obilježava 2. travnja, na rođendan književnika H. C. Andersena, učenici 2. a razreda sudjelovali su na svečanom ručku u školskoj knjižnici. Njihova domaćica, knjižničarka Marina Vidović Krušić, pripremila im je pet ukusnih sljedova vrhunske literature. Tako su učenici kušali ljubavne, kriminalističke i fantastične romane, svjetske hitove i romane za mlade.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 2. 4. 2019. 23:02

Pojas glavu čuva – predavanje AMK-a u našoj školi

U sportskoj dvorani naše gimnazije 1. je travnja održano predavanje u sklopu edukativno-preventivnog programa „KLIK – navika odgovornog ponašanja“. Učenici trećih razreda, u pratnji profesora Ivana Peklića, Darka Jembreka te profesorica Sanele Štubelj i Jasminke Čavlović, slušali su predavanje namijenjeno mladim vozačima o posljedicama nepoštivanja zakona za volanom. Uz predavanje, imali su i priliku isprobati „simulator prevrtanja“, „simulator sudara“ te „pijane naočale“. Predavanje i demonstracija održano je u organizaciji AMK-a Križevci i gospodina Stjepana Peršina.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 1. 4. 2019. 23:13

Učenik 3.b Ignac Ratković sudjelovao na državnome LiDraNu

U razdoblju od 27. do 29. ožujka 2019. godine u Šibeniku održana je Državna smotra LiDraNo 2019. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje na kojoj je sudjelovao i naš učenik Ignac Ratković.

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 30. 3. 2019. 23:46

Odlični rezultati na državnom natjecanju iz matematike

Na 60. državnom natjecanju iz matematike, koje se održalo u Primoštenu od  28.  do 30. ožujka 2019. sudjelovala su trojica učenika naše gimnazije. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Mate Blažine Labin, a na natjecanju sudjelovala su 262 učenika (90 iz osnovnih, 96 iz srednjih škola – varijanta A i 76 iz srednje škole – varijanta B). Natjecanje se sastojalo od 5 zadataka za čije su rješavanje učenici imali 4 sata. Mateo Kovačić, 3.c zauzeo je nevjerojatno 6. mjesto i time osvojio 2. nagradu. Dominik Juršić, 3.c i Marin Meštrović, 4.c osvojili su 17. mjesto. Mentor učenicima je prof. Ratko Višak.

                                                                                Čestitke učenicima i mentoru!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 30. 3. 2019. 23:41

Otvoreni sat biologije posvećen noktima i kosi

Na nešto drugačijem Otvorenom satu biologije, održanom 29. ožujka 2019., učenici 3. c razreda predstavili su istraživanja provedena u sklopu nastave biologije s profesoricom Gordanom Pintarić-Kovač. Teme istraživanja bile su brzina i usporedba rasta noktiju na rukama i nogama, brzina rasta kose, prehrambene navike naših učenika, onihofagija (grickanje noktiju) te upotrebe dezodoransa kod mladića i djevojaka. Program su vodili Veronika Drljačić i Marko Zagorec (3. c), a nakon zanimljivih izlaganja uslijedio je kviz znanja.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 29. 3. 2019. 21:41

Druga terenska nastava u Zagrebu

U četvrtak 28. ožujka 2019. učenici naše škole bili su na terenskoj nastavi u Zagrebu. Učenici prvog razreda posjetili su Arheološki muzej, a učenici drugog razreda Tehnički muzej i Botanički vrt. Učenici trećeg razreda posjetili su Šenoinu kuću i prošetali Zagrebom slijedeći Šenoine korake uz stručno vodstvo, dok su maturanti iskušali svoju percepciju u Muzeju iluzija. Vrhunac dana svakako je bilo odlazak u kazalište „Komedija“ na rock-operu „Jesus Christ Superstar“ samo pet dana nakon premijerne izvedbe. Organizatorice terenske nastave bile su v.d. ravnatelja Suzana Knežević, prof. i školska knjižničarka Marina Vidović Krušić.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 28. 3. 2019. 23:32

Čak 20 naših učenika ovaj tjedan na državnim natjecanjima

U tjednu od 24. do 30. ožujka održava se nekoliko državnih natjecanja i smotri na kojima svoje predstavnike ima naša škola. U Poreču se održavaju državna školska prvenstva u krosu i odbojci te državno natjecanje iz matematike, a u Šibeniku državna smotra LiDraNo. Na sportskim natjecanjima nastupa 16 učenica, na matematici tri te na Lidranu jedan učenik. Mentori učenicima su profesori Sanja Jelenak, Ratko Višak i Ante Tomas.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 28. 3. 2019. 09:22

Održan drugi krug proljetne „KviZorame“

U Klubu kulture u petak 22. ožujka 2019. održan je drugi kviz proljetnog ciklusa popularnog kviza „KviZorame“ na kojem redovito sudjeluju učenici naše škole. Ovoga se puta prijavilo 14 ekipa, a pobijedila je ekipa „Brc i prijatelji“ (Karlo Hadrović, David Jasek, Dorian Kešer, Mateo Piskač), na drugom mjestu ih prate „Tim Dankan“  (Dorian Jambrec, Tomislav Stručić, Florijan Šašek, Leon Sokač Huten ) dok je treće  mjesto zauzela ekipa „Dino et servi“ (Dino Horvat, Ana Filipan, Marko Zagorec, Dominik Juršić).  Pobjednici su osvojili lijepe nagrade.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 22. 3. 2019. 23:58

CISOK Koprivnica održao predstavljanje svojih usluga maturantima

Dana 22. ožujka 2019. CISOK (Centar za savjetovanje i informiranje o karijeri) Koprivničko-križevačke županije sa sjedištem u Koprivnici održao je predstavljanje svojih usluga našim maturantima. Ivana Šatrak, CISOK-ova stručna savjetnica i pedagoginja, pomogla je učenicima naših 4. razreda oko izbora njihovih budućih zanimanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Suzana Knežević  datum: 22. 3. 2019. 23:11

Obilježili smo Mjesec hrvatskoga jezika

U periodu od 21. veljače do 17. ožujka naša škola podržala je manifestaciju Mjesec hrvatskoga jezika koju je pokrenuo Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje. U sva tri odjeljenja  drugoga razreda knjižničarka Marina Vidović Krušić održala je radionicu Hrvatski bez greške u trajanju dva školska sata, a za sve učenike škole organizirala je i zanimljivu nagradnu igru.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 22. 3. 2019. 12:32

Naši matematičari odlični na „Matematičkom klokanu“ 2019

 U Gradskoj vijećnici u Križevcima 21. ožujka 2019. održano je međunarodno matematičko natjecanje „Matematički klokan“. I ove godine gimnazijalci su sudjelovali u velikom broju, nagrađeno je čak 11 učenika za osvojeno mjesto u deset posto najboljih rezultata u Hrvatskoj. Organizator je natjecanja udruga „Klokani bez granica“, a u Križevcima natjecanje je proveo prof. Ratko Višak.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 21. 3. 2019. 23:47

Penjač i putopisac Matej Perkov oduševio naše gimnazijalce

Naša gimnazija 19. ožujka 2019. ugostila je Mateja Perkova, hrvatskog visokogorskog penjača, putopisca, predavača, novinara i motivacijskog govornika. U suradnji s profesoricom Jasminka Čavlović održao je putopisno predavanje „Želim dotaknuti nebo“ za učenike drugih i trećih razreda. Nešto kasnije istoga dana učenici trećih razreda prisustvovali su predavanju „Od mora od vrha – Mont Blanc 2018“ koje je Perkov održao u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ u Križevcima.

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 19. 3. 2019. 23:43

Obilježili smo Mjesec frankofonije

Tijekom ožujka tradicionalno se obilježava Mjesec frankofonije, a ove su godine učenici koji uče francuski jezik, na čelu s profesoricom Matejom Hanžić, organizirali zanimljiv i raznolik program tijekom cijelog ožujka. U suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković“ Križevci održane su pričaonice za najmlađe te projekcije crtanih i igranih filmova, a mr. Renata Husinec u našoj je školi održala predavanje o francuskoj kulturi pod nazivom Francuska zemlja kruha, sira i vina, šansone, parfema i dva konja. Što bismo trebali znati o Francuskoj?

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Vidović Krušić  datum: 19. 3. 2019. 11:50
» Arhiva naših vijesti    
 


 

Tražilica

 


Raspored sati

Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju