preskoči na sadržaj
Vijesti

Održan 15. Sajam studija

U petak, 30. studenoga 2018., u auli naše škole održao se već tradicionalni, ove godine 15. po redu Sajam studija - program čiji je cilj profesionalno informiranje naših učenika. Učenici trećeg i četvrtog razreda prisustvovali su predstavljanjima fakulteta s područja sjeverne Hrvatske, poslušali predavanje djelatnica Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, a na kraju su imali priliku popričati i s 50-ak bivših učenika naše gimnazije koji su danas studenti različitih fakulteta.


Nakon pozdrava v. d. ravnatelja Suzane Knežević na početku je učenike i nastavnike pozdravio i skup otvorio Sandro Novosel, pročelnik Upravnoga odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca. Gospodin Novosel, osim što je bivši učenik naše škole, dugogodišnji je član križevačke Udruge P.O.I.N.T. koja je već dugi niz godina suorganizator Sajma studija.

Potom je uslijedilo predstavljanje devet fakulteta – iz Križevaca, Varaždina, Čakovca, Koprivnice i nekoliko njih iz Zagreba. Radi se o fakultetima iz križevačke okolice s kojima se naši učenici nisu imali prilike upoznati na Smotri Sveučilišta u Zagrebu na kojoj su bili u tjednu koji je prethodio Sajmu studija. Fakultete su predstavljali njihovi profesori, ali većina je sa sobom u goste dovela i bivše učenike naše škole koji danas studiraju upravo na njihovom fakultetu.

U drugome dijelu programa predavanje su održale psihologinje iz križevačke podružnice Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Elena Tašner i Mihaela Hrlec koje su učenicima iznijele važne statističke podatke – koliko se s kojim zanimanjem moguće zaposliti u našoj županiji.  Nakon toga uslijedio je susret učenika s bivšim gimnazijalcima, sadašnjim studentima kojih je došlo oko 50, a s kojima su učenici razmijenili iskustva o pripremi za fakultete, studijskim programima, studentskome i društvenome životu.

Iza cijele organizacije programa stoji profesorica Sanela Štubelj, školska psihologinja, uz potporu Udruge P.O.I.N.T. uime koje se ove godine u organizaciju uključila Ivana Kulko, također psihologinja. Važno je napomenuti da je Sajam studija prije 15 godina započela profesorica Gordana Pintarić-Kovač koja je na svoj sat razrednog odjela pozvala nekoliko studenata koji su s učenicima porazgovarali o studiranju. Od te početne ideje do danas Sajam studija razvio se u ozbiljnu manifestaciju namijenjenu svim učenicima škole koja je postala prepoznatljiva u našem gradu.

Tekst: Andreja Bratić, 3.c
Suzana Knežević, prof.

Fotografije: Suzana Knežević, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zoran Kovač   datum: 30. 11. 2018.

 

Tražilica

 


Raspored sati

smiley


Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju