preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 539525
Ovaj mjesec: 1240
Ovaj tjedan: 381
Danas: 9
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstavljen projekt „Kuhinja kroz povijest“
Autor: Marina Vidović Krušić, 21. 12. 2018.

Učenici trećeg razreda koji sudjeluju na izbornoj nastavi povijesti prezentirali su 21. prosinca sa svojim nastavnikom Ivanom Peklićem projekt „Kuhinja kroz povijest“. Učenici su u sklopu projekt napravili plakate kojima su predstavili jednu od kuhinja koju su izabrali. Tako je nastalo šest plakata koji nas upoznaju s grčkom, egipatskom, meksičkom, njemačkom, francuskom i  talijanskom kuhinjom te kuhinjom obitelji Zrinski. 

 


Uz plakate, učenici su pripremili i prezentirali specijalitete svake kuhinje. Ugođaj je upotpunila prezentacija koja prikazuje  pripremu hrane te prigodna glazba. Učenici su imali težak i odgovoran posao jer su pripremljenu hranu degustirali djelatnici škole i gosti na školskom božićnom domjenku.

Zahvaljujemo nastavniku Ivanu Pekliću i njegovim vrijednim učenicima na ovom uspješnom projektu!

                                           Tekst: Marina Vidović Krušić, prof.

                                           Fotografije: Zoran Kovač, prof. i Bruno Marinković, prof.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju