preskoči na sadržaj
Vijesti

Savjet mladih održao predstavljanje rezultata istraživanja o potrebama mladih

U okviru provedbe projekta „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ Centar za mlade Križevci, partner u ovome projektu, proveo je tri radionice s mladima u srednjim školama. Prva od njih održana je 29. svibnja 2019. upravo u našoj gimnaziji. Radionicu su održali Dario Car i Željko Jurković uz suradnju Marka Martinčevića, člana Županijskog savjeta mladih Koprivničko-križevačke županije.

 


Radionici je prisustvovao 21 učenik – predstavnici svakoga razrednog odjela i njihovi zamjenici, nekoliko članova gimnazijskog Volonterskog kluba te stručna suradnica – psihologinja Sanela Štubelj, ujedno i voditeljica Volonterskog kluba gimnazije.Tema radionica bilo je predstavljanje institucionalnog okvira politika za mlade u Koprivničko-križevačkoj županiji koje se provode kroz Županijski savjet mladih.

Učenicima je predstavljen projekt „Svijest Akcija Volja Jačanje Energija Trening MLADIH“ , mogućnosti kratkoročnog i dugoročnog te lokalnog i međunarodnog volontiranja, informativni centri, mogućnost uključivanja u savjete mladih i civilno društvo te  su učenici upućeni kako mogu postati aktivni građani.

Nakon predstavljanja navedenih tema, učenici su raspravljali o interesima i problemima mladih, a pisane zaključke će Savjetu mladih dostaviti predsjednici Vijeća učenika i oni će biti uključeni u izradu Razvojnog programa za mlade Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2021.-2027.

Naše učenike muči pitanje prijevoza, neadekvatno uređenih autobusnih stajališta, započevši s Autobusnim kolodvorom, nedostatak kantine u školi, prekratki odmori za užinu, nedostatak Učeničkog servisa u Križevcima, slabe mogućnosti za učenički rad preko ljeta, nedostatak učeničkih stipendija i sl.  Klaudije Mažar, izabrani predstavnik Vijeća učenika proslijedit će ideje i prijedloge naših učenika predstavnicima Savjeta mladih Križevaca i Koprivničko-križevačke županije.

 

 

Sanela Štubelj, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Suzana Knežević   datum: 29. 5. 2019.

 

Tražilica

 


Raspored sati

Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju