preskoči na sadržaj
Vijesti

"Zasadi drvo, ne budi panj"

U petak, 25. listopada 2019., od 11 do 12:30 sati dvadeset i šest učenika, tri nastavnice i jedan nastavnik naše gimnazije priključili su se akciji „Zasadi drvo, ne budi panj“ u organizaciji građanske inicijative. Ideja je inicijative da svatko sadnjom drveća može pridonijeti poboljšanju životne sredine i borbi protiv klimatskih promjena. Uz stručnu pomoć gospođe Marije Vragović i donacije sadnica trgovačkog centra KTC i Šumarije Križevci zasađeno je 26 sadnica na prostoru oko škole. Učenici i nastavnici posadili su mušmulu, oskorušu, krušku, šljivu, jabuku, lipu, pet bukvi, četiri bora, osam tuja i tri smreke, a nakon napornoga rada morali su se i okrijepiti. Pecivo za volontere koji su sadili dovezla je koordinatorica akcije za Križevce gospođa Božena Hunjak – Švagelj, a donirale su ga križevačke pekarnice.


Za sadnju drveća prijavili se se učenici Petra Turković, Ena Ehrenberger, Ena Belani, Ena Lončarić, Lorena Lugomer, Lucija Premelč, Helena Šogorić, Mirta Bjeličić, Karla Šestan, Leona Ostojić, Ana Filipan, Ignac Ratković, Marko Zagorec, Mika Krmpotić, Klaudije Mažar, Rea Vrhovec, Sandro Celovec, Mateo Piskač, Mihael Žagar, Marko Udvari, Marko Butković, Karla Dijanuš, Lorena Kos, Luka Kukelj, Amalija Nemčić i Nikolina Feltrin.

U akciji su im pomagali nastavnici Jasminka Čavlović, Milan Đurić, Alenka Harča i Gordana Pintarić-Kovač.

Posebnu zahvala ovim putem upućujemo Srednjoj gospodarskoj školi za posuđeni alat, kao i nastavnicima Sabini H. Omerović, Jeleni Miklečić, Milanu Đuriću i Ani Hleb.

Članovi biološke grupe (Petra Turković, Hrvoje Jembrek, Jurica Borčić, Nino Jokić, Dorotea Mirić i Lucija Kovačić) ranije su toga dana prigodno uredili školu i tri panoa. Na sva vrata škole stavljeni su crteži drveća (koje je obojila većina članova kolektiva Gimnazije) i suhi listovi platana. Slike drveća izradile su Lucija Kovačić, Dorotea Mirić i Petra Turković, a pjesmu posvećenu drveću napisala je Elena Stella Buzina.

Kako je i na Sjednici nastavničkog vijeća održanoj 27. rujna 2019. dogovoreno, taj je dan (25. listopada 2019.) na prijedlog nastavnice Irene-Ines Orak proglašen projektnim danom. Nastava je organizirana tako da je na svakom satu ili barem na jednom dijelu sata različitim aktivnostima istaknuta povezanost nastavnih predmeta i drveća.

Gordana Pintarić-Kovač


Priloženi dokumenti:
1.jpg (89.77 KB)
3.jpg (105.82 KB)
4.jpg (123.78 KB)
5.jpg (100.53 KB)
6.jpg (117.86 KB)
7.jpg (120.26 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivan Peklić   datum: 30. 10. 2019.

 

Tražilica

 


Raspored sati

Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča




preskoči na navigaciju