preskoči na sadržaj
Vijesti

Posjet Smotri Sveučilišta u Zagrebu

            U petak, 22. studenoga, učenici i učenice 3. i 4. razreda u pratnji profesorica Irene Ines Orak, Sanje Jelenak, Jasminke Čavlović, Jelene Miklečić, Mateje Hanžić i Sanele Štubelj posjetili su Smotru Sveučilišta u Zagrebu.


Smotra Sveučilišta u Zagrebu otvorena je u Studentskom centru u Zagrebu, a organizirana je za učenike završnih razreda srednjih škola, studente i ostale zainteresirane s ciljem pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti pojedinih fakulteta, nastavnim planovima, preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama, uvjetima smještaja tijekom studija u Zagrebu, studentskom životu i o još mnogo drugih detalja.

Na Smotri se predstavlja 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu te visoka učilišta iz Zagreba i Republike Hrvatske, a održavala se do 23. studenog.

Nakon što su se naši učenici i učenice informirali o studijima na štandovima pojedinih fakulteta, produžili smo do trgovačkog centra Avenue Mall u Novom Zagrebu, gdje smo u Cinestar kinu pogledali film „Izazivač: Le Mans '66“.

Film je snimljen prema istinitom događaju o rivalstvu Enza Ferrarija i Henryja Forda II. u stvaranju najbržega trkaćeg automobila koji će pobijediti na poznatoj stazi u francuskom mjestu Le Mans. U filmu gledamo trostruku pobjedu Forda s modelom GT40 1966. godine, nakon šestogodišnje dominacije Ferrarija na čuvenoj utrci izdržljivosti 24 sata Le Mansa. Matt Damon u ulozi je konstruktora Carrolla Shelbyja, a Christian Bale u ulozi vozača Kena Milesa, koji su s trkaćim modelom GT40 stvorili sve preduvjete za Fordov trijumf na legendarnoj francuskoj pisti.

Osim o rivalstvu i automobilskim utrkama film govori o prijateljstvu, upornosti, entuzijazmu, snažnom egu i talentu. Iako smo se pribojavali kako će se film svidjeti djevojkama, strah se pokazao neopravdanim. I djevojkama i momcima film se svidio.

Sanela Štubelj, prof


Priloženi dokumenti:
Film_Izazivac.jpg (46.35 KB)
Smotra_.jpg (1.01 MB)
Smotra_1.jpg (1.07 MB)
Smotra_2.jpg (1.02 MB)
Smotra_3.jpg (1.14 MB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivan Peklić   datum: 24. 11. 2019.

 

Tražilica

 


Raspored sati

Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju