preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura


Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 435148
Ovaj mjesec: 4931
Ovaj tjedan: 235
Danas: 50
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Božićna priredba 2019.
Autor: Ivan Peklić, 20. 1. 2020.

U ponedjeljak je, 23. prosinca 2019., posljednjeg dana nastave u prvom polugodištu, u holu naše škole održana božićna priredba. Već je nekako postala tradicija da zadnji dan nastave ispratimo priredbom kako bismo dobro raspoloženi započeli zimske praznike.


Tako je bilo i ove godine. Program koji je pripremila profesorica Jelena Miklečić vodile su učenice 4.c razreda Lucija Picig i Ema Golubić. U priredbi je sudjelovao i zbor koji vodi profesorica Bernarda Lokner, fakultativna nastava francuskoga jezika koju vodi profesorica Mateja Hanžić, fakultativna nastava latinskoga jezika koju vodi profesor Tvrtko Milunović, mlada pjesnikinja Mihaela Šatvar iz 1.c razreda koju je pripremila profesorica Sanela Đurkan Kompari, recitator Ignac Ratković iz 4.a razreda koji je recitirao pjesmu na engleskom jeziku, a pripremila ga je profesorica Irena Ines Orak, plesna skupina naše škole koju vodi profesorica Magdalena Markešić i dramska skupina gimnazije koju vodi profesorica Sanela Štubelj. Božićne priredbe naše škole postaju iz godine u godinu sve sadržajnije, a broj točaka raste.

Dramska skupina izvela je predstavu „Nekoliko dana prije Božića“ koja je obradila temu filma „Beskrajni dan“ prilagođenu srednjoj školi. U glavnoj ulozi srednjoškolke Dore nastupila je Marcela Gudić iz 2.a razreda koja je odradila izvrstan posao. U ostalim ulogama nastupili su Leona Mihajlović iz 2.b kao mama, Lea Štefković iz 1.b kao baka, Nicole Jakopic iz 1.c kao Hana, Sara Sokač iz 2.a kao Iva, Lorena Kadoić iz 2.a kao Melani, Denis Salkić iz 2.a kao Jakov, Nikolina Stošić iz 2.b kao Sandra, Lucija Žganec iz 2.a kao Tanja, Jana Bubnjar iz 1.b kao Ružica i Ana Filipan iz 4.c kao Marko. Iako su glumci nastupali i na otvorenju Adventa na glavnom gradskom trgu i nekoliko dana ranije izvodili „Pepeljugu“ za djecu djelatnika gimnazije, božićna predstava izaziva najveću tremu jer učenici nastupaju pred svojim kolegama i kolegicama, kao i nastavnicima. Usprkos nervozi odradili su odličan posao. Bili su izuzetno uvjerljivi, prirodni i spontani potaknuvši publiku na smijeh, ali i na promišljanje.

U brojnoj publici bili su i prošlogodišnji maturanti, sadašnji studenti koji su došli pogledati kako mlađe generacije nastavljaju tradiciju koju su oni započeli.

Božićnom priredbom uspješno smo priveli kraju kalendarsku 2019. godinu i veselimo se novim izazovima u 2020. kad dramsku skupinu očekuje predstava za Dan grada i Dan škole.
 

Sanela Štubelj, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju