preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 539633
Ovaj mjesec: 1348
Ovaj tjedan: 489
Danas: 36
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Božićna priredba
Autor: Mateja Hanžić, 27. 12. 2022.

U petak, 23.12.2022., božićnom priredbom oprostili smo se od prvog polugodišta i učenicima i nastavnicima gimnazije poželjeli sretan Božić i uspješnu Novu 2023. godinu.


Za zadnji dan nastave u prvom polugodištu učenici i nastavnici pripremili su božićnu priredbu za svoje kolege. Dva voditeljska para, Antonio Jakrlin i Zrinka Đuranec, te Nevio Stanković i Luka Pevec (svih četvero su učenici 2.b razreda) pod mentorstvom profesorica Sanele Starešec Bilić i Sanele Štubelj vodili su kroz cijeli program.

 

Prvu točku pod mentorstvom profesorice Mateje Hanžić izveli su učenici 1. i 3. razreda fakultativne nastave, te 3. razreda redovne nastave francuskoga jezika. Njihov zbor je otpjevao pjesmu „Petit Papa Noel“ uz glazbenu pratnju učenice Klare Knežević iz 3.c razreda.

Sljedeća točka božićne priredbe bila je recitacija učenice 4.c razreda, Mihaele Šatvar „Noć kad rođen je kralj“. Mihaela je pjesmu recitirala na hrvatskom i latinskom jeziku za što su je pripremili profesorica Antonija Bratić i profesor Tvrtko Milunović.

Najdinamičnija točka koja je izazvala uzdahe oduševljenja kod publike bio je nastup gimnazijske plesne skupine pod mentorstvom profesorice Marijane Marinić. Plesna skupina koju čine Leona Iva Buzina iz 2.a razreda, Ella Lučki i Ivana Sokač iz 3.a razreda, te Saša Zenta iz 3.c razreda izvela je pom – pom ples s puno akrobatskih elemenata. Istom točkom djevojke su se plasirale na državno natjecanje za što im, ovom prilikom, još jednom čestitamo.

Učenici 3.c razreda pod mentorstvom profesorice Martine Koritić Wytwer otpjevali su pjesmu „Tannenbaum“ na njemačkom jeziku. Zboru učenika 3.c razreda glazbenu pratnju pružile su Iris Arki i Paola Tukša iz 3.c razreda.

Još jedna glazbena točka bila je četveroručna izvedba na klaviru pjesme „Carol of the Bells“. Pjesmu su vrhunski četveroručno  odsvirali Josip Galović iz 2.b razreda i Elena Aragović iz 4.b razreda.

Predzadnja točka naše božićne priredbe bila je izvedba pjesme „Sretan Božić svakome“ u interpretaciji zbora učenika 1.a i 1.c razreda pod mentorstvom profesorice Bernarde Lokner. Zboru 1. razreda pridružila se i publika. Na kraju priredbe obratio nam se ravnatelj gimnazije, dr.sc. Ivan Peklić koji je svim učenicima i nastavnicima poželio sretan Božić i vesele blagdane.

Nakon prigodnog govora uslijedilo je proglašenje pobjednika za najljepše ukrašenu učionicu. Natjecanje je trajalo zadnjih dva tjedna nastave, a za najljepše ukrašenu učionicu i pobjednički razred učenici i nastavnici su mogli glasati preko online upitnika. Nakon neizvjesne borbe, 4. mjesto osvojio je 3.c razred za ukrašavanje učionice br.11 (njemački), 3. mjesto 1.c razred za ukrašavanje učionice br.13 (informatika), 2. mjesto 3.a razred za ukrašavanje učionice br.3 (glazbeni), a pobjednicima je proglašen 1.a razred i učionica br.10 (engleski). Najuspješniji razredni odjeli su nagrađeni diplomama i slatkišima i grickalicama, dok je 1.a razred kao pobjednik uz diplomu za osvojeno 1.mjesto, nagrađen jumbo pizzama i sokovima. Za sve razrednike i razrednice škola je osigurala medalje za širenje božićnog duha i estetsko uređenje škole koje im je uručio ravnatelj.

Poslije božićne priredbe uslijedio je božićni domjenak za sadašnje i bivše djelatnike škole, dok su se nagrađeni razredni odjeli pogostili nagradama u svojim učionicama.

Uz lijepo i veselo druženje obilježili smo kraj još jednog polugodišta. Zahvaljujemo svim sudionicima božićne priredbe kao i svim razrednim odjelima i njihovim razrednicima i nastavnicima na ukrašavanju škole i pretvaranjem  prosinca u „najljepše doba godine“.

 

 

Sanela Štubelj, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju