preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 542864
Ovaj mjesec: 2216
Ovaj tjedan: 425
Danas: 93
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Naši učenici sudjelovali u „Akciji za 5!“ u Križevcima
Autor: Mateja Hanžić, 22. 4. 2023.

U srijedu, 19.4.2023., naši učenici sudjelovali su u  projektu „Akcija za 5!“ te su na jedan dan kročili u gradsku upravu, osmišljavali projektne prijedloge na temu zdravlja mladih i simulirali rad Gradskog vijeća. Odabran je najbolji projekt za realizaciju, a cilj mu je educirati mlade na području Križevaca organiziranjem talk showa sa stručnjacima iz područja mentalnog i reproduktivnog zdravlja.

Uključeni učenici iz naše škole bili su: Dunja Rebić iz 1.a razreda, Miran Aragović iz 1.b razreda, Iva Đurin iz 2.b razreda, Magdalena Kranjčić iz 2.c razreda, Eva Ratković i Gabriel Žagar iz 3.b razreda i Iris Arki i Ana Kopilović iz 3.c razreda.


„Akcija“ je započela u utorak, 18.4.2023., kada su učenicima predstavnice udruge Delta iz Rijeke, koja je ujedno i idejni začetnik projekta, održale pripremnu radionicu na kojoj su ih upoznale s aktivnostima koje ih čekaju sljedeći dan u gradskoj upravi. 

Na „dan akcije“, učenici su se podijelili u timove zajedno s učenicima drugih srednjih škola iz Križevaca. Svaki tim je uz pomoć koordinatora/ice pisao svoj projektni prijedlog. Projekte su zatim prezentirali, raspravljali o njima i odabrali najbolji koji će i realizirati do kraja školske godine uz financijsku podršku Grada Križevaca i mentorsku podršku Centra za mlade Križevci.

Krovna tema za osmišljavanje projekata bila je zdravlje mladih. Tri skupine su se u svojim projektnim prijedlozima usmjerile na reproduktivno zdravlje, dok je jedna skupina prepoznala prehrambene navike mladih kao glavni problem.

Uključeni učenici iz naše škole bili su: Dunja Rebić iz 1.a razreda, Miran Aragović iz 1.b razreda, Iva Đurin iz 2.b razreda, Magdalena Kranjčić iz 2.c razreda, Eva Ratković i Gabriel Žagar iz 3.b razreda i Iris Arki i Ana Kopilović iz 3.c razreda.

Svi učenici bili su veoma aktivni tijekom cijele „akcije“ i konstruktivno raspravljali o svakom projektu. Formirano je bilo i Vijeće učenika koje je donijelo odluku o pobjedničkom projektu. Skupinu čiji je projektni prijedlog ocijenjen najboljim činile su učenice Valentina Matijević i Lorena Jagodić (Srednja gospodarska škola), Lana Kemenović (Srednja škola Ivan Seljanec), Ana Kopilović (Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga) i Miran Aragović (Glazbena škola Alberta Štrige). Naziv njihovog projekta je „Kak' banana utječe na glavu“, a u njemu su povezali dvije važne teme: reproduktivno i mentalno zdravlje.

Do kraja školske godine, pobjednička skupina organizirat će talk show sa stručnjacima i stručnjakinjama koje će mladima pružiti odgovore na njihova pitanja koja će se prikupiti anketom.

Čestitamo pobjedničkoj skupini te im želimo uspješnu realizaciju projekta!

Ovakve aktivnosti pokazuju da su mladi zainteresirani za angažman u lokalnoj zajednici i da je važno dati im priliku da razviju kompetencije koje su im za to potrebne.

Detaljnije o „Akciji za 5!“ u Križevcima možete pogledati na stranicama:

https://krizevci.hr/u-gradskoj-upravi-grada-krizevaca-odrzana-akcija-za-5/

https://udruga-delta.hr/Projekti/Mislim-djelujem-odlucujem-jacanje-participacije-mladih-kroz-aktivno-ukljucivanje-u-kreiranje-i-zagovaranje-politika-za-mlade/Mladi-za-reproduktivno-zdravlje-u-Krizevcima-Kak-banana-utjece-na-glavu

Mirela Babić, školski pedagog

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju