preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 542864
Ovaj mjesec: 2216
Ovaj tjedan: 425
Danas: 93
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Danom otvorenih vrata obilježili smo Dan škole
Autor: Mateja Hanžić, 28. 4. 2023.

U četvrtak, 27.travnja 2023. Danom otvorenih vrata obilježili smo Dan škole. Tijekom dva sata posjetili su nas učenici osmih razreda OŠ „Vladimir Nazor“ i OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca u pratnji svojih razrednika i predmetnih nastavnika. Za osmaše smo pripremili bogat program.

Otvorene sate i radionice pripremili su nastavnici kemije, biologije, matematike, fizike, geografije, francuskoga, njemačkoga, engleskoga i hrvatskoga jezika, a vrata je otvorila i školska knjižnica. Tako su se mogli vidjeti pokusi iz kemije i fizike, rješavati kvizovi iz matematike i geografije, upoznati gimnazijske „kućne ljubimce“ – paličnjake iz biologije, degustirati francusku kuhinju u tipičnom francuskom „bistrou“, pronaći odgovore na pitanja iz engleskoga na plakatima, odgovarati na pitanja iz lektire, upoznati se s knjigama koje se mogu posuditi u školskoj knjižnici i sl. Nastupile su i dramska te plesna skupina naše škole.


Dan otvorenih vrata otvorio je pozdravnim govorom ravnatelj gimnazije, dr.sc. Ivan Peklić. Kroz kraći program vodila je Lana Bermanec, učenica 2.b razreda. Uslijedila je dramska predstava „Krivi Marko Perić“ prema tekstu Josipa Jelčića. Predstavu je izvela dramska skupina naše škole pod vodstvom profesorica Sanele Starešec Bilić i Sanele Štubelj, a nastupili su učenici 2.b razreda: Lana i Sara Bermanec, Nevio Stanković, Zrinka Đuranec, Luka Pevec i Antonio Jakrlin. Glumci su hrabro nastupili pred 200-injak posjetitelja koji su dupkom napunili hol škole. Posljednja točka programa bila je plesna skupina sastavljena od tri naše učenice (Saše Zente, iz 3.c razreda, te Ivane Sokač i Elle Lučki, obje iz 3.a razreda). Djevojke su, kao i svaki put, oduševile publiku u prepunom holu. Nakon zajedničkog dijela programa, uslijedio je pojedinačni dio, tj. otvoreni sati/radionice pojedinih nastavnih predmeta.

Domaćini i domaćice iz gimnazije odradili su lavovski dio posla – pomagali su u nošenju stolaca i klupa i pripremi hola škole za publiku, pomagali u podešavanju tehnike, vodili su goste iz osnovnih škola na radionice, nudili ih grickalicama, odgovarali na pitanja i bili na raspolaganju za sve nepredviđene situacije. Izražavamo veliku zahvalu sjajnim domaćinima i domaćicama koji su svojom spretnošću, ljubaznošću i požrtvovnošću pridonijeli uspješno provedenom Danu otvorenih vrata: Leoni Ivi Buzini, Željki Gužvinec, Kruni Kamenjaku, Mirni Kovačec i Lani Skalički iz 2.a razreda, Viktoru Korenu, Ozani Zagorec,  Edgaru Mjedi i Jani Posarić iz 4.b razreda i Nicole Jakopic i Lorni Habijanec iz 4.c razreda!

Za nastavnike u pratnji osmih razreda pripremljen je domjenak u zbornici na kojem su se družili sa svojim gimnazijskim kolegama i kolegicama.

S obzirom da nam je vrijeme zbog prijevoza učenika putnika bilo ograničeno na dva sata, neki su razredi stigli posjetiti više radionica, a neki samo dvije. Kako među osmašima ima i onih koji planiraju upisati gimnaziju i onih koji je namjeravaju zaobići, tako su i dojmovi učenika podijeljeni. No, kako smo čuli od njihovih nastavnika u pratnji, njima se ovakav koncept jako svidio i nadaju se da ćemo ga iduće godine ponoviti.

I naši nastavnici i učenici su jako zadovoljni i već imaju ideje i prijedloge za iduću godinu. Veselimo se novom Danu otvorenih vrata!

 

 

Sanela Štubelj, prof psihologije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju