preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 539630
Ovaj mjesec: 1345
Ovaj tjedan: 486
Danas: 33
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Božićna priredba
Autor: Mateja Hanžić, 23. 12. 2023.

U petak, 22.prosinca 2023., na zadnji dan nastave u prvom polugodištu, u holu naše škole održana je božićna priredba. Već je nekako postala tradicija da zadnji dan nastave ispratimo priredbom kako bi dobro raspoloženi započeli zimske praznike. Tako je bilo i ove godine. Kroz program koji je pripremila profesorica Martina Jurišić vodili su učenici Željka Gužvinec iz 3.a razreda i Antonio Kamenjak iz 2.b razreda. U priredbi su sudjelovali učenici redovne i fakultativne nastave francuskoga jezika koju vodi profesorica Mateja Hanžić, plesna skupina naše škole koju vodi profesorica Magdalena Markešić, 4.c razred koji je otpjevao pjesmu na engleskom jeziku, a pripremala ih je profesorica Irena Ines Orak, te pjesmu na hrvatskom jeziku koju su pripremali s profesoricom Jelenom Miklečić, 4.a razred koje je recitirao i pjevao pjesmu na engleskom pod mentorstvom profesorice Nikoline Goričan i dramska skupina gimnazije koju vode profesorice Sanela Starešec Bilić i Sanela Štubelj.
 


Božićne priredbe naše škole postaju iz godine u godinu sve sadržajnije, a broj točaka raste. Dramska skupina izvela je predstavu „Četiri svijeće“ koja je obradila temu značenja četiri adventske svijeće: nade, mira, radosti i ljubavi. Nastupili su redom: Nikola Kekez Tariba iz 2.c razreda i Sara Bermanec iz 3.b razreda u scenama beznađe/nada, Nevio Stanković iz 3.b razreda i Antonio Jakrlin iz 2.b razreda u scenama rat/mir, Klara Maksić iz 2.a razreda i Lana Bermanec iz 3.b razreda u scenama tuga/radost, Zrinka Đuranec i Luka Pevec, oboje iz 3.b razreda u scenama svađa/ljubav te Filip Sekelj iz 4.a razreda u ulozi anđela. Iako su glumci već ranije nastupali, božićna predstava izaziva najveću tremu budući da nastupaju pred svojim kolegama i kolegicama, kao i nastavnicima. Usprkos nervozi, odradili su odličan posao. Bili su izuzetno uvjerljivi, prirodni i spontani potaknuvši publiku na smijeh, ali i na promišljanje.
U brojnoj publici našli su se i naši bivši učenici, sadašnji studenti koji su došli pogledati kako mlađe generacije nastavljaju tradiciju koju su oni započeli. Božićnom priredbom uspješno smo priveli kraju kalendarsku 2023. godinu i veselimo se novim izazovima u 2024. kad dramsku skupinu očekuje predstava za Dan grada i Dan škole.

Sanela Štubelj, prof.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju