preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 413505
Ovaj mjesec: 1443
Ovaj tjedan: 103
Danas: 38
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijesti

„I ja odvajam!“ – kviz znanja iz ekologije

Dana 15. travnja 2019. održao se kviz znanja iz ekologije „I ja odvajam!“ u kojemu su priliku za sudjelovanje dobili učenici drugih razreda svih križevačkih srednjih škola, kada su se natjecali prvo na razini vlastitih škola, a zatim su se tri najbolja razreda već idući dan borila za titulu najboljega. Najviše znanja iz ekologije, odvajanja otpada i recikliranja pokazao je 2.c razred naše Gimnazije, koji je za nagradu dobio putovanje u Osijek i Kopački rit 29. travnja.


Oduševljeni učenici posjetili su Zeleni otok – Unikom, jedno od najbolje organiziranih reciklažnih dvorišta u Hrvatskoj i poslušali poučno predavanje o razvrstavanju otpada te kako su Osječani riješili njegov problem. Naime, osječko Komunalno poduzeće opskrbilo je stanovnike kontejnerima za svaku vrstu otpada i uvelo novčane kazne za one koji se ne pridržavaju propisanih pravila o njegovu razvrstavanju, što je uvelike pridonijelo smanjenju količine miješanog otpada koji se ne može dalje preraditi. Nakon posjeta reciklažnom dvorištu, učenici su obišli ZOO vrt Osijek koji ih se posebno dojmio zbog lijepe vegetacije i veličine mnogih nastambi pa tako životinje poput zebri i žirafa imaju velik prostor za život, što nije česta pojava u zoološkim vrtovima. Iduća postaja bio je prvi hrvatski park prirode – Kopački rit – smješten između rijeka Dunav na istoku i Drave na jugu. Park prirode razgledali su vozeći se brodom koji pokreće struja, čime je ekološki potpuno prihvatljiv i ne narušava okoliš rezervata. Tijekom vožnje slušali su prigodno predavanje o povijesti Kopačkoga rita te njegova biljnog i životinjskog svijeta i susreli poneku patku i čaplju. Terenska nastava bila je vrlo edukativna, ali i zabavna – spoj ugodnoga s korisnim. Tijekom cijeloga izleta učenici su rado fotografirali sve prirodne ljepote, što im je poslužilo za natječaj za najbolju fotografiju iz Kopačkog rita i Zoološkog vrta Osijek. Ondje se našlo mnogo fotografija riba, ptica, majmuna, žirafa, drveća, no najviše simpatija osvojila je ona koja prikazuje čimpanzu, a napravili su je Ena Belani, Kristijan Cvrtila i Amalija Nemčić.

Križevački gradonačelnik Mario Rajn pozvao je naše učenike na svečani prijem 30. svibnja te čestitao na ostvarenom uspjehu.

Ena Belani, 2.cPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Suzana Knežević   datum: 30. 5. 2019.

 

Tražilica

 


Raspored sati

Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju