preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 542351
Ovaj mjesec: 1703
Ovaj tjedan: 505
Danas: 20
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mjesec frankofonije uz projekt Deux écoles, une langue
Autor: Mateja Hanžić, 26. 3. 2023.

Tijekom ožujka u sklopu nastave francuskog jezika tradicionalno obilježavamo Mjesec frankofonije. Osim što smo pogledali dva francuska filma u križevačkom kinu, ove godine odlučili smo se povezati s učenicima 3.k smjera kuhari Srednje škole Ivan Seljanec koji također uče francuski jezik. Taj smo projekt nazvali Deux écoles, une langue (Dvije škole, jedan jezik). Budući kuhari na nastavi francuskog jezika obradili su i usvojili recept poznatog deserta Mousse au chocolat (pjena od čokolade). Profesorica Mateja Hanžić odlučila je obrnuti uloge te je s kuharima snimila videouradak u kojem su opisali pripremu deserta te ga poslali svojim vršnjacima gimnazijalcima. 

U nastavku pogledajte slike i video izrade deserta.


Naši učenici su u petak, 24. ožujka miksali, miješali, rastapali čokoladu i pritom usvojili neke kuharske tehnike na francuskom jeziku, a u popodnevnoj smjeni učenici kuhari došli su degustirati i dati svoje mišljenje o njihovom mousseu. Desert im se svidio, a izrazili su želju da drugom prilikom i oni naše učenike ugoste u svojoj školi i pripreme im neko fino francusko jelo.

Mateja Hanžić, prof.



Priloženi dokumenti:
C47004FC-CD4D-4AAA-BA77-16201A4F8ED4.mov (26.78 MB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju