preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 542868
Ovaj mjesec: 2220
Ovaj tjedan: 429
Danas: 97
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Završila 11. Ljetna škola kemije i biologije
Autor: Gordana Pintarić-Kovač, 10. 7. 2023.

U subotu, 8. srpnja 2023. obilaskom Park šume Maksimir, Zoološkog i Botaničkog vrta u Zagrebu završila je 11. Ljetna škola kemije i biologije. Kroz niz radionica u gimnaziji i posjeta praktikumima Veleučilišta u Križevcima učenici su stjecali nova znanja i vještine. 


Na radionici biologijeDvije radionice vodio je naš bivši član Biološke i kemijske grupe i bivši polaznik Ljetne škole kemije i biologije, a sada molekularni biolog Dino Davosir. U praktikumu VeleučilištaKemijsku radionicu Određivanje kationa i aniona u otopinama vodila je dr. sc. Ivka Kvaternjak u Praktikum Veleučilišta u Križevcima, a s uzgojem pojedinih pasmina ovaca, koza, konja, kokoši i krava te praktikumom Zootehnike upoznala nas je Marijana Vrbančić Igrić, mag.ing.agr. Na terenu VeleučilištaKroz banku sjemena proveo nas je Martin Bužić, mag.ing.agr. O poslu veterinara govorio nam je Marko Dvojković dr.vet.med. S uzgojem žitarica i ispitivanjem kvalitete zobi upoznale su nas dr. sc. Mateja Habuš, naša bivša polazinca biološke i kemijske grupe i ljetne škole kemije i biologije i Marija Jakuš-Hrestak, mag. ing. agr. U kemijskoj učionici GimnazijeVoditeljica radionica kemije i biologije (Utjecaj bromelaina na želatinu, Ispitivanje sastava Digestina, Otisci prstiju, Priprema otopine zadane koncentracije, Ekstrakcija joda iz vodene otopine, Suha destilacija i svojstva aktivnog ugljena) koje su se održale u školi bila je nastavnica biologije i kemije Gordana Pintarić-Kovač. U Park šumi MaksimirPosljednji, deseti dan ljetne škole odradili smo u Park šumi Maksimi, Zoološkom i Botaničkom vrtu. U ranim jutarnjim satima na promatranje ptica u Maksimiru poveo nas je Hrvoje Pleše, također bivši polaznik biološke i kemijske grupe i polaznik Ljetne škole kemije i biologije, a danas volonter udruge Biom.

U kemijskoj učionici GimnazijeBilo je to 10 dana druženja i neobaveznog učenja, a ove godine Ljetnu školu izrazito uspješno i redovito pohađalo je 20 učenika: Ana Anjoš, Mate Babić, Ivan Budisavljević, Ana Čondić, Dora Črnec, Franka Gegač, Lucija Komazin, Magdalena Kranjčić, Martiana Leskovar, Mateo Lugomer, Frane Marinković, Filip Mikinac, Andrija Miklečić, Dorotea Novak, Marija Skrba, Klara Sokač, Filip Šaban, Borna Vranešić, Ivan Vujčetić i Lara Zidarić.

Projekt Ljetne škole kemije i biologije je ove godine potpomognut s 3.967,95 € (29.896,50 kn) koji iznos je odobren na natječaju Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu projekta rada s darovitim učenicima u osnovnim i srednjim školama. Uz našu gimnaziju kao nositelja projekta kao partner je bilo uključeno i Veleučilište u Križevcima.

U kemijskom praktikumu VUK-a

Na terenu u VUKU praktikumu VUK-aU praktikumu VUK-aNa putu za Park šumu MaksimirNa ulazu u Botanički vrtU kemijskoj učionici GimnazijeU kemijskoj učionici GimnazijeU biološkoj učionici GimnazijeU praktikumu VUK-aU kemijskoj učionici GimnazijeU kemijskoj učionici Gimnazije

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju