2017-05-20 17:49:00

2.b na izvanučioničkoj nastavi na Ratarni

U petak 19. 5. 2017. nakon oproštaja s maturanaima 2.b razred, zajedno s prof. Jelkicom Štironja i prof. Anom Hleb, krenuo je na Ratarnu utvrditi gradivo ali i saznati nešto novo o životinjama koje se ondje nalaze. Učenici su dobili radne listiće vezane uz zanimljivosti i činjenice o životinjama koje su imali prilike saznati iz izlaganja Vedrana Nerve, dr. vet. med.

Posjetili su konje i saznali da postoje tri vrste konja, ovisno o bojama, a ne crni, smeđi i bijeli kako smo svi do tada mislili.

Crni se konj zove vranac, bijeli sivac. Njegove bijele i crne dlake određuju boju. Smeđi se konj naziva dorat (smeđi konj s crnom grivom i repom) i alat kojemu je boja grive i repa ista kao i on.

Napravili su krug po Ratarni, vidjeli sve životinje i saznali nešto novo u jednom školskom satu. Ponašali su se primjereno okolišu i bili znatiželjni, odgovarajući na svako postavljeno pitanje.

Zahvaljujemo dr. vet. med. Vedranu Nervi što je izdvojio svoje vrijeme i strpljenje za nas, profesoricama Hleb i Štironja koje su omogućile kratak, ali poučan izlet i 2.b na lijepom ponašanju.

Magdalena Lauš, 2.b


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci