2019-06-05 23:39:00

Gimnazijalci na maturalcu uživali u ljepotama Mediterana

Učenici trećih razreda naše su gimnazije na svome maturalnom putovanju, od 13. do 20. lipnja 2019. godine, proputovali ukupno šest zemalja Europe, uz pratnju profesorica Jasminke Čavlović i Sanje Jelenak te profesora Darka Jembreka i Ivana Peklića.

Prvi su dan, uz stručno vodstvo, razgledali ljepote Rima: Baziliku sv. Ivana Lateranskog, Baziliku Santa Maria Maggiore, Koloseum, Forum Romanum i još mnogo ostalih znamenitosti. Drugi dan posjetili su najmanju državu na svijetu – Vatikan, a navečer su se ukrcali na brod u luci Civitavecchia na kojem su boravili čitavi treći dan. Nakon što su isplovili u luku Barcelona, smjestili su se u hotel u Lloret de Maru. Sljedeći dan krenuli su na vožnju do Barcelone u kojoj im se posebno svidjela La Sagrada Familia, a u večernjim satima uživali su gledajući prekrasne boje čarobnih fontana. Peti dan posjetili su zabavni park Marineland – vodeni svijet s brojnim atrakcijama, toboganima i predstavom s delfinima. Idući dan posjetili su još jednu malu europsku državu Andoru, a sedmi dan imali su mogućnost razgledavanja Figuerasa i parfumerije Fragonard u Francuskoj. Zatim, na putu prema Italiji, uživali su u ljepotama i raskoši Monaca. Posljednji dan na putu prema Križevcima, zastali su i prošetali su ulicama Milana i divili se jednoj od najpoznatijih katedrala na svijetu.

Učenici su kući stigli puni lijepih dojmova, doživljaja, novih saznanja i, naravno, neispavani od nezaboravnih izlazaka i druženja.

 

                                                                                         Andreja Bratić, 3. c


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci