2022-03-28 11:05:07

MEĐUNARODNO MATEMATIČKO NATJECANJE „KLOKAN BEZ GRANICA“ šk.god. 2021/2022.

I ove školske godine, kao i svake do sada, u našoj je Gimnaziji održano je

poznato matematičko natjecanje „Klokan bez granica“  u organizaciji

Hrvatskog matematičkog društva.

     Međunarodna udruga "Klokan bez granica" okuplja predstavnike  više od 80 država svijeta. Njezin je cilj popularizirati matematiku, razvijati interes za matematiku i prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje. Glavna joj je zadaća organizacija natjecanja "Matematički klokan". Namjera je motivirati učenike da se bave matematikom izvan redovitih školskih programa. U državama članicama natjecanje se održava svake godine treći četvrtak u mjesecu ožujku.

     

      Tako smo, slijedeći upute organizatora, 17.04. od 10,00 do 11,15 održali spomenuto natjecanje. Na „Klokanu“ su sudjelovala 52 učenika : 20 učenika u kategoriji Cadet ( 8 raz.OŠ i 1 raz S.Š.), 24 učenika u kategoriji Junior ( 2 i 3 raz. S:Š: ) i 8 učenika u kategoriji Student ( 4 raz S:Š: ).

    Svaki natjecatelj je  dobio “poklon za sve” – torticu i kemijsku olovku. Najuspješnijih 10 % učenika dobit će i nagradu.

 

     Obzirom da je "Klokan bez granica" natjecanje namijenjeno popularizaciji matematike i provodi za sve učenike koji žele sudjelovati, bez prethodnih kvalifikacija, i nema  funkciju  predizbora za neko daljnje natjecanje izuzetno smo zadovoljni odazivom učenika. Nadam se da će ovo iskustvo pomoći i učenicima i nama profesorima u provedbi nastave i ostvarenju željnih rezultata.

 

   Rezultate natjecanja objavit će Hrvatsko matematičko društvo na  svojim mrežnim stranicama 21.04.2022 , odnosno objavit će listu 10% najuspješnijih učenika. Isti će rezultati biti objavljeni na našim stranicama Škole ukoliko u tih 10% najbolje plasiranih učenika bude djece iz naše Gimnazije.

 

      Bez obzira na rezultate, pohvaljujem sve i zahvaljujem svim sudionicima

„Klokana“ na sudjelovanju.

     Također zahvaljujem kolegicama  prof. Sabini  H-Omerović  i  

prof. Mireli Babić na pomoći prilikom provedbe natjecanja.

 

                                                                    Vesna Tomičević,prof


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci