2022-04-26 18:51:13

Posjet iz Francuske

U utorak, 26. travnja, posjetili su nas profesori i djelatnici srednje škole Lycée agricole Pierre Paul Riquet iz Castelnaudaryja na jugu Francuske. Održali su predavanje o obrazovanju i kulturi svog kraja. Učenici francuskog jezika sudjelovali su u razgovoru s izvornim govornicima.

U dogovoru s Visokim gospodarskim učilištem u Križevcima, učenike redovne i fakultativne nastave francuskog jezika posjetili su profesori i djelatnici agronomske škole Lycée agricole Pierre Paul Riquet. Doputovali su iz Castelnaudaryja s juga Francuske u sklopu Erasmus+ programa. Četvero izlagača upoznalo je naše učenike s geografskim smještajem gradića blizu Pireneja, različitim pokrajinama u regiji Carcassonne, smjerovima obrazovanja u njihovoj školi, kulturom i običajima tipičnima za njihov kraj. 

Učenici drugih i četvrtih razreda redovne i fakultativne nastave sudjelovali su u razgovoru postavljajući pitanja o njihovu boravku u Križevcima, dosadašnjim putovanjima, poznavanju hrvatske kulture, francuskom jeziku te stereotipima o Francuzima. Nadamo se ovakvim suradnjama i ubuduće.

Mateja Hanžić, prof.


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci