2022-10-01 16:26:08

Održano je 1. kolo BIFIKEMA natjecanja

U četvrtak 29. 9. 2022. u našoj je školi održan prvi krug  BIFIKEMA natjecanja. BIFIKEMA je projekt koji za cilj ima popularizaciju prirodoslovnih predmeta i matematike, a ovo je druga godina održavanja. Učenici se prijavljuju u četveročlane ekipe i sami biraju hoće li biti iz istog razrednog odjela ili iz različitih. 

Ekipe dobivaju 4 seta zadataka i svaki set trebaju riješiti unutar 10 minuta. Redoslijed setova je biologija, fizika, kemija matematika. Iz svakog predmetnog područja ekipe mogu ostvariti 4 boda. Nakon zadataka slijedi kahoot kviz iz navedenih predmetnih područja u kojem prvoplasirani dobiva dodatni bod i pol, drugoplasirani bod i trećeplasirani pola boda.

Ove godine u prvom kolu BIFIKEMA kviza sudjelovalo 10 ekipa, odnosno 40 učenika.

Pobjednici prvog kruga natjecanja su članovi ekipe Čipićansko Prstodirajuće Milozvučje u sastavu Ana Čondić, Mateo Lugomer, Lucija Komazin i Filip Mikinac, učenici 2. c razreda. Nagrada je u ovom krugu bila pizza u gradskom restoranu.

Organizatori natjecanja su nastavnici Sabina Hadžiomerović, Gordana Pintarić-Kovač, Anita Sokač, Darko Jembrek i Ernest Jurišić.

Gordana Pintarić-Kovač


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci