2022-10-26 23:20:09

Učenici izborne nastave psihologije sudjelovali na Festivalu mentalnog zdravlja u Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici

U utorak, 25. listopada 2022. učenici izborne nastave psihologije u pratnji stručnih suradnica škole, pedagoginje Mirele Babić i psihologinje, Sanele Štubelj sudjelovali su na Festivalu mentalnog zdravlja u Gimnaziji „Fran Galović“ u Koprivnici. U sklopu festivala organizirana je rasprava učenika na temu suicidalnosti, samoozljeđivanja i depresije kod mladih. 

Sudjelovali su učenici i učenice iz pet srednjih škola koprivničko-križevačke županije. Uz naše gimnazijalce, raspravljali su i gimnazijalci iz Koprivnice i Đurđevca, te učenici Obrtničke i Srednje škole Koprivnica. Raspravu je moderirala psihologinja koprivničke gimnazije, Jasmina Šandor.

Povela se konstruktivna i argumentirana rasprava koja je potrajala dva sata. Organizatorice su morale neka pitanja i izbaciti, jer su učenici bili vrlo aktivni u svojim komentarima. U raspravi su sudjelovali učenici 4.a razreda: Gabriel Bogdan, David Dudek, Patrik Gomza i Viktor Šket, te učenici 4.b razreda: Eric Mikina i Edgar Mjeda. Kao podrška iz publike prisustvovali su još Dominik Kušec i Lucija Peremin, oboje iz 4.a razreda. Nakon dvosatne rasprave, uslijedilo je kratko druženje uz grickalice i sokove.

Zaključak je da bi ovakvih druženja i rasprava trebalo biti više i češće. Tema mentalnog zdravlja je srednjoškolcima jako zanimljiva i vole o njoj razgovarati, a ovakvi susreti su prilika da čuju tuđa razmišljanja i stavove, ali i da dobiju korisne i točne informacije.

Sanela Štubelj, prof. psihologije


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci