2023-06-21 20:19:00

Završnom priredbom obilježili kraj nastavne godine

U srijedu, 21.6.2023., na zadnji dan nastave u školskoj godini 2022./23., održana je završna priredba za učenike i nastavnike naše škole. Time smo obilježili kraj još jedne uspješne nastavne godine koja nas je nakon pandemijskih godina ponovo vratila u normalu. Godinu su obilježila brojna natjecanja, nastupi, putovanja, terenske nastave, izleti, uspjesi i brojna druženja naših učenika. Kako je lipanj iscrpljuć mjesec i za učenike i za nastavnike, odlučili smo da zadnji dan nastave bude opušteniji.

Kroz priredbu su vodile Zrinka Đuranec i Sara Bermanec, učenice 2.b razreda i obje članice dramske skupine naše škole.

Dramska skupina koju vode profesorice Sanela Starešec Bilić i Sanela Štubelj pripremila je prvu točku priredbe: izvedbu dramske predstave „Lovačke priče“ prema tekstu Josipa Jelčića. Učenici Antonio Jakrlin, Luka Pevec i Nevio Stanković u ulogama lovaca i Lana Bermanec u ulozi gostioničarke nasmijali su nas svojim poduhvatima. Sa svakom sljedećom predstavom, glumci nam postaju sve vještiji i sve opušteniji.

Nakon dramske skupine nastupila je učenica Leona Iva Buzina iz 2.a razreda, koja je s prof. Marijanom Marinić pripremila plesnu točku na pjesmu „Another love“. Leona Iva je oduševila sve prisutne svojom maestralnom izvedbom i ponovo pokazala svoj ogromni plesni talent.

Poslije glume i plesa, red je došao i na pjesmu. Zbor učenika 1.a i 1.c razreda pod vodstvom prof. Bernarde Lokner izveo je pjesmu „Don't stop me now“ grupe „Queen“ čime su nas u veselom i energičnom ozračju ispratili na ljetne praznike.

Za sam kraj naše kratke priredbe, učenicima i nastavnicima obratio se ravnatelj škole, dr.sc. Ivan Peklić zahvalivši svima na uloženom trudu i poželjevši nam ugodne praznike.

Sanela Štubelj, prof. psihologije

 


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci