2023-11-13 20:59:54

Posjet Smotri sveučilišta i Interliberu

U četvrtak, 9. studenog 2023. učenici i učenice svih razrednih odjela 3. i 4. razreda posjetili su Smotru Sveučilišta u Zagrebu i najpoznatiji sajam knjiga Interliber.

Učenici su u pratnji svojih razrednika i školske psihologinje prošetali Smotrom Sveučilišta skupljajući informacije o željenim studijima. Maturantima je Smotra pomogla da dobiju jasniju sliku oko toga što žele studirati i čime se žele baviti, a učenicima 3. razreda da dobiju ideju što im se sve nudi.

Pojedini fakulteti predstavljeni su na štandovima nudeći zanimljiv promidžbeni materijal u obliku letaka, brošura, ali i rokovnika, kemijskih olovaka, antistres loptica, korisnih gadgeta i sl. Bilo je tu i robota, dinosaura, te ostalih maskota kojima se pokušala privući pažnja budućih studenata. Osim promotivnih materijala, učenici su razgovarali sa studentima koji su predstavljali svoje studijske programe, te iz prve ruke dobili potrebne informacije važne za odabir budućeg studija i karijere. 

Poslije Smotre Sveučilišta, posjetili smo Interliber koji se održavao u Paviljonima 5, 6 i 7 Zagrebačkog velesajma. Različiti izdavači izložili su svoje knjige, a učenici su imali priliku razgledati, ali i kupiti kako nova izdanja popularnih knjiga, tako i neka starija izdanja po sniženim cijenama. Ponuda je bila raznovrsna: od dječjih knjiga, slikovnica, stripova preko školskih udžbenika, priručnika, lektire do publicistike i beletristike. Tko je želio, mogao je pronaći nešto za svoj ukus, ali i džep.

Neki naši učenici produžili su i na Info Gamer – sajam računalne opreme i računalnih igrica koji se također održavao na Zagrebačkom velesajmu.

Nekima je vrijeme provedeno na Smotri Sveučilišta i Interliberu (ponekima i na Info Gameru) bilo prekratko, nekima predugo, a nekima taman. Vratili smo se u Križevce s novim informacijama, pokojom novom knjigom i jednim novim iskustvom.  

Sanela Štubelj, prof. psihologije

 

 

 


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci