2024-01-31 14:09:00

Održane radionice očuvanja mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti mladih

U suradnji s Udrugom K.V.A.R.K. i u sklopu njihovog projekta Klub kulture – multimedijalni i kulturni centar, u našoj su školi održane četiri radionice vezane uz očuvanje mentalnog zdravlja i psihološke dobrobiti mladih. Radionice je održala Ivana Koren, mag. educ. philol. angl. et mag. paed., edukantica integrativne psihoterapije za djecu i adolescente.
 

Radionica Rutine i mentalno zdravlje održana je u 1.c razredu. Cilj je radionice bio osvijestiti učenike o važnosti uspostavljanja rutina za mentalno zdravlje. Učenici su evaluirali rutine koje već imaju i osmislili nove rutine koje bi mogle doprinijeti njihovoj psihološkoj dobrobiti.
U 1.a razredu održana je radionica Krug podrške, o važnosti odnosa s drugima za mentalno zdravlje i potrebi za ljubavlju i pripadanjem kao jednoj od osnovnih ljudskih potreba. Učenici su preispitali vlastiti krug podrške i razmotrili različite načine na koje mogu njegovati odnose s bliskim ljudima i proširiti krug podrške.
Učenici 2.a razredu su na radionici Odgađanje obaveza razgovarali o razlozima zbog kojih najčešće dolazi do odgađanja obaveza i načinima na koje se mogu izboriti s odgađanjem.
U 2.b razredu održana je radionica Donošenje odluka na kojoj su učenici saznali kako neuroznanstveni pristup objašnjava proces donošenja odluka  kod adolescenata. Razmotrili su načine na koje donose različite vrste odluka i čimbenike koji na taj proces utječu te isprobali nekoliko tehnika za učinkovito
donošenje odluka.
Na fotografijama pogledajte atmosferu na radionicama.

Mirela Babić, stručna suradnica pedagoginja


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci