2024-03-11 12:43:14

Županijsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna

Dora Črnec, Lorena Đurđić i Klara Korpar, učenice naše škole, sudjelovale su 7. ožujka 2024. na Županijskom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna u organizaciji Osnovne škole ,,Vladimir Nazorʼʼ u Križevcima.
Dora, Lorena i Klara prošle su školsku razinu i svojim radovima na temu modnog plakata s temom održive mode konkurirale u kategoriji srednjih škola s učenicima iz još triju srednjih škola Koprivničko-križevačke županije. Sve su tri djevojke prema prosudbi školskog Povjerenstva odlično odradile zadatak, a županijsko je Povjerenstvo odlučilo da je rad naše Dore zaslužio drugo mjesto! Ne zna se tko je bio ponosniji, Dora ili mentorica Petra!

 

U sklopu smotre bio je dogovoren i obilazak zvjezdarnice i križevačkog vidikovca, a nakon proglašenja i posjet izložbi ,,Otkrivena drugostʼʼ u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci. Nakon takvog dana, u kojem su umjetnički interesi zaista do kraja bili zadovoljeni, može se samo zaključiti da se s nestrpljenjem iščekuje natjecanje i smotra dogodine.

Petra Čvek Jaić


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci