2024-03-25 13:41:00

Odličan uspjeh naših učenika na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika

Na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika održanom 20. ožujka u Osnovnoj školi „Antun Nemčić Gostovinski“ u Koprivnici naših je šest učenika postiglo odlične rezultate.
U kategoriji prvih razreda prva je Vedrana Podravec, a Lana Srbljinović je treća po broju bodova, odnosno četvrta po plasmanu zbog dijeljenja drugoga mjesta. Oliver Srbljinović četvrti je po broju bodova, a peti po plasmanu, a Paulina Aleksa peta po broju bodova, odnosno šesta u ukupnom poretku.
Svim učenicima prvih razreda mentorica je Martina Jurišić.
Učenica Vedrana Podravec, prošlogodišnja državna prvakinja u poznavanju hrvatskoga jezika, ove je godine na županijskoj razini ostvarila zavidnih 86 bodova od mogućih 90 pa očekujemo poziv na državno Natjecanje.
U kategoriji drugih razreda druga je Lara Zidarić (mentorica Sanja Jelenak), a u kategoriji trećih razreda druga je Ana Čondić (mentorica Martina Jurišić). Naša škola nije imala natjecatelje u kategoriji četvrtih razreda.
Čestitamo svim učenicima i njihovim mentoricama na odličnim rezultatima na županijskoj razini natjecanja, a Vedrani želimo da na državnoj razini ponovi prošlogodišnji uspjeh!

Martina Jurišić, prof.


Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci