preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 325712
Ovaj mjesec: 3713
Ovaj tjedan: 754
Danas: 7
Kalendar
« Ožujak 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Vijesti

Božić dolazi – evo kako se u školi pripremamo za njega

Od prošloga tjedna u našoj je školi zavladalo pravo predbožićno ozračje. Cijela škola ukrašena je božićnim ukrasima. Okićeni su borovi koje smo dobili donacijom Hrvatskih šuma, uređene učionice, božićna glazba svira pod svakim odmorom, izložene su prigodne slike i poruke - sve je spremno jer Božić dolazi.

Veseli ugođaj upotpunjuju božićne kreativne radionice te gotovo svakodnevne probe pjevačkoga zbora, dramske i plesne skupine. Svi se pripremaju za božićnu priredbu koja će se održati u petak, 21. prosinca u 12:30 u holu škole.


Učenici i nastavnici naše škole udružili su snage kako bismo zadnja dva tjedna nastave u ovom polugodištu uživali u predbožićnom ugođaju. Svaki razred uredio je jednu učionicu, a okićeni su i borovi, donacija poduzeća Hrvatske šume - u holu škole, školskoj knjižnici i zbornici. Nastavnica Tanja Valsted s učenicima je izradila gipsani nakit za bor i ukrase od papira koji krase stepenište i ogradu unutar škole. Asistenti u knjižnici su uz pomoć knjižničarke Marine Vidović Krušić uredili knjižnicu i izložbeni pano ispred knjižnice. Adventski kalendar na francuskom jeziku izradili su nastavnica Mateja Hrebak i učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Francuski klub. Božićni ugođaj upotpunjuje božićna glazba koju učenici 2.c i 3.c razreda puštaju pod odmorima, ali i brojne aktivnosti u kojima učenici ovih dana sudjeluju.

Tijekom prosinca vjeroučitelji Ivo Pejić i Slaven Iljkić s učenicima sudjeluju u dobrotvornoj akciji Hrvatskoga Caritasa „Za 1000 radosti“. Članovi Biološke grupe pripremili su s nastavnicom Gordanom Pintarić-Kovač božićno iznenađenje za svoje prijatelje iz Kluba dijabetičara Križevci. Čitateljski klub održao je 12.12. božićni susret na kojem su se čitale i analizirale božićne priče, a u subotu, 15.12. održane su dvije božićne radionice. Kreativna skupina je s nastavnicom Anom Hleb izrađivala božićne čestitke i ukrase, a nastavnica Mateja Hrebak s učenicima je izrađivala jaslice koje je postavila na slami ispod bora.

Učestale su i probe za božićnu priredbu u čijoj će realizaciji ove godine sudjelovati čak 80-ak učenika i 15-ak nastavnika. Učenike voditelje i recitatore priprema nastavnica Jelena Miklečić, skeč čija je autorica Mateja Hrebak s učenicima pripremaju ostale nastavnice stranih jezika, Marta Šipušić i Tara Medaković. Obnovljeni pjevački zbor škole koji će na priredbi nastupiti u pratnji školskog tamburaškog sastava priprema se s nastavnicom Bernardom Lokner, a novoosnovana plesna grupa svoj prvi plesni nastup priprema s nastavnicom Magdalenom Markešić. Dramsku skupinu ovoga tjedna čekaju dva nastupa. Osim predstave za božićnu priredbu, s nastavnicama Sanelom Starešec Bilić i Sanelom Štubelj pripremaju i predstavu za djecu djelatnika škole, „Zlatokosa i tri medvjeda“.

Zahvaljujemo svim učenicima i nastavnicima koji su uz brojne školske obaveze i svakodnevne provjere znanja pokazali dobru volju, kreativnost i istinski duh Božića. Neka taj duh ostane što dulje u našim srcima!

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Tekst i fotografije: Marina Vidović Krušić, prof.; Suzana Knežević, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Zoran Kovač   datum: 19. 12. 2018.

 

Tražilica

 


Raspored sati

smiley


Učite s nama

Motivacija za učenje...
Učinkovito ponavljanje znanja (1. dio, 2. dio)
Učiti sam ili u ekipi?
Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Tri stila učenja i savjeti glede toga...
Kako praviti bilješke
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu
Generator državne mature


Za nastavnike

Korisni linkovi

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju