preskoči na sadržaj

Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci

Login
Učenje i matura

Mobilna aplikacija za vježbanje zadataka NCVVO
Hrvatski na maturi Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Jezični savjetnik Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski u školi novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Bolje je hrvatski- Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje
Hrvatski na državnoj maturi - mobilna aplikacija
Nikola Tesla- Nacionalni portal za učenje na daljinu
eLektire- besplatne knjige za učenike i nastavnike
Engleski jezik online - učite uz pomoć British Councila
freeCodeCamp - naučite kodirati
Besplatni online tečajevi na Harvardu

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 569707
Ovaj mjesec: 3315
Ovaj tjedan: 685
Danas: 62
Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježen Dan frankofonije
Autor: Zoran Kovač, 17. 3. 2016.

Kao i prethodnih godina, i u ovoj školskoj godini Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga uključila se u obilježavanje Mjeseca frankofonije koje se tradicionalno slavi tijekom ožujka. Budući da je Hrvatska pridruženi član Međunarodne organizacije za frankofoniju (OIF) čiji je cilj promicanje francuskoga jezika te kulturne i jezične raznolikosti, u četvrtak, 17. ožujka 2016. g. priključili smo se proslavi Dana frankofonije u školskoj knjižnici.


 

Učenica 4.c razreda, Ines Radić, uz prethodnu najavu Eve Subotičanec na francuskom i Ane Tkalec na hrvatskom jeziku, objasnila je pojam Frankofonije i prikazala položaj francuskog jezika u svijetu. Ostali učenici koji uče francuski jezik sudjelovali su u proslavi tako da su pronašli recepte nekih od najpoznatijih francuskih slastica te su ih (uglavnom uz pomoć mama i baka) pripremili za profesore i svoje vršnjake. Neke od slastica koje smo imali priliku degustirati su mousse au chocolat, croissants, gâteau marbré, tarte au citron, quiche lorraine, madeleine, crêpes au jambon, tarte aux pommes i fondant au chocolat. 

Zahvaljujem svim učenicima, profesoricama Željki Kržek-Novosel, Suzani Knežević, Ireni Fresl, Jasminki Čavlović, Ireni Orak, Gordani Pintarić-Kovač, Jelkici Štironja, Sanji Jelenak, Magdaleni Markešić, Saneli Štubelj, Sofiji Koretić, profesoru Bruni Marinkoviću, te ravnatelju, Zoranu Kovaču koji su se odazvali na proslavu.

Mateja Hanžić, prof.

 





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju